Cele mai ciudate legi din lume. Știați că în Singapore este interzisă guma de mestecat și că în San Salvador șoferii beți sunt executați prin împușcare?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum fiecare civilizație are propriile trăsături, așa se întâmplă și în cazul legilor din diferite țări, unele dintre acestea fiind de-a dreptul bizare. De tot râsul sau înfricoșătoare, „Adevărul ‟ vă prezintă cele mai ciudate legi de pe întreg mapamondul. 

De exemplu, în Singapore este interzisă guma de mestecat. Nu ai voie nici să o mesteci, nici să o comercializezi. În această țară sunt respinse valorile democrației liberale, afectând în special libertatea de exprimare. Autoritățile consideră că discursurile libere ar dăuna armoniei în interiorul societății multi-rasiale și multi-culturale din Singapore.

Totodată, legislația din Marea Britanie le permite femeilor însărcinate să urineze absolut oriunde, fără ca acestea să poată fi trase la răspundere în vreun fel, nici măcar de către oamenii legii.

Proteză dentară, doar cu acordul soților

De asemenea, în orașul Alexandria din statul american Minneapolis există o reglementare împotriva bărbaților cărora le miroase gura a pește. Acestora le este interzis să aibă orice fel de contact sexual cu o femeie. 

O lege de-a dreptul terifiantă există în San Salvador, capitala statului El Salvador. Reglementare îi condamnă la moarte pe cei care sunt prinși la volan în stare de ebrietate. Șoferii sunt uciși prin împușcare, în fața unui pluton de execuție. Până acum, zeci de conducători auto au avut acest sfârșit tragic din cauză că s-au urcat băuți la volan.

O reglementare legislativă neplăcută pentru femei este cea din statul american Vermont. Aici, doamnele care trebuie să poarte proteză dentară au nevoie de acordul soților. Ei trebuie să scrie și să semneze un act prin care să arate că acceptă acest lucru.

În orașul Logan Country, bărbații nu au voie să sărute nicio femeie care doarme. Chiar dacă îi este soție, un domn care face acest gest riscă pedeapsa cu închisoarea, potrivit legislației locale. 

Chiulul, pedepsit cu închisoarea

O hotărâre legislativă pe cât se poate de drastică este cea din Bangladesh. Reglementarea le interzice elevilor să chiulească de la școală. Cei care sunt prinși riscă să ajungă la închisoare.

Totodată, în statul american Oklahoma, legislația este mai mult decât prietenoasă cu animalele de companie. Astfel, oamenii nu au voie să se strâmbe la câini. Orice persoană face acest lucru riscă să ajungă la închisoare sub învinuirea de agresiune asupra unui animal.

O lege care poate fi considerată binevenită este cea din Danemarca, potrivit căreia orice șofer este obligat să se uite sub automobilul personal înainte să plece la drum. Acesta trebuie să verifice ca nu cumva sub mașină să se afle niște copii ascunși.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite