Lady Gaga dublează profiturile în Centrul Vechi. Barurile așteaptă "o infuzie" de 100.000 de euro într-o singură seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerii barurilor din zonă se aşteaptă să-şi majoreze încasările cu peste 50% în noaptea concertului artistei americane. Mega concertul Lady Gaga va începe la ora 21.00 în Piaţa Constituţiei iar patronii barurilor din Centrul Vechi se aşteaptă ca petrecerea să continue pe străduţele pline de terase

Au mai rămas 24 de ore până când cel mai aşteptat concert al anului va încinge atmosfera din centrul Capitalei, unde sunt aşteptaţi circa 35.000 de fani ai artistei Lady Gaga. Cei care şi-au luat deja bilet la concertul de mâine seară spun că aşteaptă evenimentul cu nerăbdare. Principala atracţie a acestui eveniment este nu muzica artistei new-yorkeze, ci mai degrabă,  show-rile incendiare pe care Lady Gaga, împreună cu staff-ul ei  le construiesc la fiecare apariţie live. “I-am urmărit  show-urile live pe internet şi mi se par absolut fabuloase.  După concert cel mai probabil voi merge cu prietenii undeva în Centru Vechi să continuăm petrecerea”, spune Tatiana Moise, o tânără care nu lipseşte de la nici un concert important. Cum distracţia de calitate nu vine niciodată ieftin, şi bugetul petrecăreţilor trebuie pregătit din timp. “Cu tot cu taxi şi after-party, mi-am  rezervat cam 150 lei”, a mai adăugat aceasta.

Profit de 100.000 de euro pe zi

Momentul este privit ca o gură de oxigen de către proprietarii de localuri din Centrul Vechi. Potrivit unor declaraţii ale patronilor de localuri din Centrul Istoric, într-o zi de weekend 20.000 de clienţi vin să se destindă în acest loc, cifră similară cu numărul de plătitori de bilete la concert. Presupunând că fiecare dintre aceştia va cheltui în ziua spectacolului susţinut de artista americană Lady Gaga 20 de lei la localurile din zonă, rezultă că profitul estimativ s-ar putea ridica la 400.000 de lei (aproape 100.000 de euro) într-o singură zi.

“Evenimentul din Piaţa Constituţiei ne bucură pentru că ne va aduce mai mulţi clienţi. Mulţi bucureşteni au fugit de caniculă la malul mării şi asta se simte în veniturile noastre”, a precizat Senoc Yzmaz, patronul turc al unei şaormerii din Centrul Istoric, zonă aflată în proximitatea locului în care va avea loc spectacolul.

Aceeaşi bucurie o trăiesc şi administratorii unui restaurant de vizavi, cu specific italienesc, obişnuiţi cu altfel de musafiri care le urcă profiturile cu cel puţin 50%. Singurul lucru de care se feresc este însă prezenţa olandezilor la concertul Lady Gaga, singurii străini care, spun ei, le-au dat bătăi de cap.

“Ne aşteptăm să se dubleze profitul în ziua concertului, întrucât anticipăm un vad mare de oameni, în special străini, care se vor răcori înainte şi după concert la terase. Din experinţă, ne-am dori ca printre ei să fie mulţi englezi. Sunt cei mai petrecăreţi. Chiar dacă sunt gălăgioşi, sunt civilizaţi. Spaniolii sunt zgârciţi, însă olandezii sunt cei mai răi.

Sparg tot ce găsesc şi chiar am avut cazuri când s-au drogat la mese, de faţă cu toată lumea”, a explicat Raluca Grigore, asistent manager al unui local din Centrul Istoric. Fanii sunt aşteptaţi aici cu peste 40 tipuri de vin, cu preţuri variind între 60 şi 350 de lei. Pentru cei care vor să se răsfeţe, administratorii au pregătit sticle de şampanie fine care pornesc de la 450 de lei.

În mod surprinzător sunt însă şi patroni de localuri selecte care sunt „speriaţi” de prezenţa fanilor gălăgioşi ai lui Lady Gaga. „Nu aşteptăm niciun fan al divei pop, aceştia nu fac parte din targetul nostru de clienţi”, a mărturisit unul dintre barmanii de la berăria Oktoberfest din Centrul Vechi. Cu toate astea, la astfel de evenimente se rătăcesc şi străini pe-aici, care nu ratează să dea peste cap berile servite în găleţi cu polonic.

Situaţia nu este cu mult mai diferită la Hanul Manuc, un local recunoscut ca fiind printre cele mai prestigioase din Capitală. Administratorii de aici preferă grupurile organizate care rezervă din timp mesele de la terasă, în defavoarea celor care vin direct la porţile hanului. „Nu ne ajunge spaţiul pentru oaspeţi nepoftiţi. Nici de gălăgie nu avem nevoie. La fiecare concert din Centru tremură vitraliile vechi de peste 100 de ani. Plus de asta, cei care vin neanunţaţi nu prea consumă mare lucru”, a explicat managerul Hanului Manuc, Dana Schitelea.   

Poliţia păzeşte petrecăreţii

Concertul la care sunt aşteptaţi zeci de mii de fani va fi atent supravegheat de forţele de ordine.  “Pentru acest concert vom avea 18 echipaje ale poliţiei care vor asigura liniştea şi ordinea publică în perimetrul din jurul Pieţei Constituţiei. Cu prilejul Finalei UEFA de acum trei luni am dovedit că putem acoperi orice fel de eveniment aşa că pentru acest concert, nu ne facem mari griji”, a declarat Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite