Cum a ajuns Lacul Corbeanca un focar de infecție din cauza lui Țânțăreanu: dejecțiile unui întreg cartier ajung în ce ar fi trebuit să fie „Paradisul Verde‟

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii din Corbeanca, o comună situată în apropierea Capitalei, își fac griji pentru sănătatea lor, întrucât lacul cu același nume s-a transformat într-un dezastru ecologic. Comunitatea dă vina pe concesionarul terenului, firma A.P.I. Construcții Investiții, administrată de cunoscutul om de afaceri Cristian Țânțăreanu.

Cu această ocazie, Sorin Bonciu, un reprezentant al comunității nemulțumite, i-a trimis o scrisoare deschisă ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, prin care cere ca instituția să oprească dezastrul ecologic din zona Lacului Corbeanca – Paradisul Verde. Așa se numește, paradoxal, complexul rezidențial care otrăvește apa din Corbeanca și care îi aparține milionarului Cristian Țânțăreanu.

„Deversările de dejecții și apă menajeră din ultimii ani au transformat zona lacului Corbeanca într-un focar de infecție, care pune în pericol atât mediul înconjurător, cât și sănătatea populației din zonă‟, se arată în scrisoare.

Specialiștii spun că lacul este toxic

Comunitatea a apelat chiar la un laborator specializat care a ajuns la niște rezultate îngrijorătoare, în urmă cu doar câteva zile. Toxicitatea lacului este mult peste valorile medii acceptate. Mai multe conducte au fost trase din cartierul rezindențial Paradisul Verde. Prin aceste conducte, rezidurile se scurg în apa lacului Corbeanca.

 

Lacul Corbeanca Lacul Corbeanca Lacul Corbeanca

Click pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini cu Lacul Corbeanca!

Pe 2 octombrie 2012, reprezentanții firmei Electric Com SA, au prelevat apa din Lacul Corbeanca, pe care au prezentat-o spre analiză la Laboratorul de Analiză și Control al Calității Apei Almaro Med. Specialiștii au stabilit că valorile indicatorilor microbiologici și fizico-chimici sunt foarte mari față de valorile admise.

„SC A.P.I. Construcții Investiții SRL, firma administrată de către numitul Țânțăreanu Alexandru-Cristian, care a preluat în concesiune terenul de sub luciul de apă al lacului Corbeanca, nu numai că  nu a monitorizat parametrii fizico-chimici ai apei și solului, nu a realizat un program de prevenire a poluării și de prevenirea și combaterea bolilor și a dăunatorilor, dar a și poluat în mod intenționat apa din lacul Corbeanca prin deversarea apelor menajere și reziduale din complexul rezidențial Paradisul Verde, folosind amenajarea piscicolă în alt scop decât cel pentru care s-a încheiat contractul de concesiune‟, acuză localnicii din Corbeanca.

image

Click pe imagine pentru a vedea rezultatele îngrijorătoare ale laboraturului!

Vara, mirosul este insuportabil

De asemenea, oamenii cer rezilierea contractului de concesiune, precum și stoparea deversărilor ilegale, care polueaza apa. Localnicii descriu că din malurile lacului ies mai multe conducte de deversare a apelor menajere și reziduale din cartierul rezidențial Paradisul Verde, „poluând în mod grav Lacul Corbeanca care, de altfel, pe timpul verii degajă un miros greu de suportat, sesizat și reclamat de mai mulți locuitori ai complexului rezidential Paradisul Verde, aspect ce demonstrează că nu este utilizat în scopul declarat de amenajare piscicolă‟, se mai arată în scrisoare.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite