Sinistraţii fac naveta cu elicopterele MAI: două aparate de zbor au decolat din Bucureşti pentru a prelua şase bolnavi înzăpeziţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninsoare abundentă şi gerul din ultimele zile au blocat comunele din jurul Bucureştiului, iar ambulanţelor le este imposibil să ajungă la pacienţii din aceste localităţi. Pentru a fi transportaţi la unităţile medicale din Capitală, MAI a trimis două elicoptere pentru a prelua sinistraţii.

Astfel, azi, un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) a decolat din Bucureşti către comunele Pogoanele, Ghergheasa, Săgeata şi Smârdanu, din judeţul Buzău, pentru a transporta la spitale şase persoane cu probleme de sănătate.

Bolnavi s-au mai înregistrat şi în localitatea Gălbinaşi din judeţul Călăraşi. De asemenea, MAI a trimis un alt elicopter care să îi preia pe cei doi pacienţi.

Însă, aparatele de zbor sunt folosite şi pentru a transporta alimente pentru cei blocaţi în zonele înzăpezite. Echipajele a două nave oprite la Mila 40 din Tulcea au fost întâmpinate de un elicopter MAI care le-a adus alimente.

În acest momenent, Ministerul Administraţiei şi Internelor are pregătite şase elicoptere care să intervină în operaţiuni de salvare şi de transport în localităţile blocate de ninsoarea abundentă. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite