Magazinul Cocor, dator vândut: o bancă ameninţă cu executarea silită din cauza unui împrumut de 19 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda investiţiilor enorme şi a proiectelor futuriste anunţate de către dezvoltatori pentru megaproiectul Cocor Store, din centrul Capitalei, complexul comercial se clatină din temelii.

Şi asta pentru că firma Cocor SA, cea care deţine magazinul, ar putea fi executată silit de către Banca Comercială Română (BCR) din cauza unui împrumut de 19 milioane de euro acordat societăţii în 2009, informează un raport al societăţii remis Bursei de Valori Bucureşti.

"În urma discuţiilor cu reprezentanţii BCR a rezultat faptul că, dacă nu se ajunge la o soluţie amiabilă este posibilă o executare silită împotriva societăţii", se arată în raport. Din acelaşi document reiese că atât BCR, cât şi reprezentanţii Cocor SA caută un plan de repoziţionare a magazinului, cât şi o amânare la plata ratelor scadente.

Această situaţie conflictuală, spun surse din interiorul firmei, au apărut după ce anul trecut s-au făcut permutări între acţionari.

"S-a discutat anul trecut reeşalonarea unei părţi din datorii, însă membri ai conducerii au refuzat, şi asta pentru că au fost interese la anumiţi chiriaşi. Asta i-a pus pe fugă pe ceilalţi, când s-a aflat. Tot anul trecut s-au înglodat şi în datorii, pentru că nu au ştiut să gestioneze o afacere atât de mare. Nu au mai reuşit să exploateze mediafaţada, care a adus, în vremuri mai bune, şi un milion jumătate de euro într-un an", ne-au declarat surse din interior.

Florea Popescu, şeful consiliului de administraţie al firmei Cocor SA, nu a putut fi contactat pentru declaraţii.

Credite pentru renovări

Creditul luat de Cocor de la BCR a fost contractat pentru a finanţa investiţiile în renovarea magazinului din centrul Capitalei. Valoarea totală a investiţiei s-a cifrat la 25 de milioane de euro.

Rezultatele scontate au întârziat însă să apară, criza financiară reducând gradul de ocupare al magazinului. În primul trimesru al anului, firma a raportat o cifră de afaceri netă de peste 2,85 milioane de lei, adică 70,2% din ce se prevăzuse şi în scădere faţă de perioada similară a anului anterior, când cifra de afaceri raportată s-a ridicat la 5,85 milioane de lei

Principalii acţionari ai Cocor sunt Liviu Ursan şi Daniel Stoica, cu 14,8%, respectiv 14,65% din acţiuni, fondul de investiţii Broadhurst, cu 13,3% din acţiuni, SIF Muntenia şi SIF Transilvania, cu câte 10%, şi Aurel Beşliu, cu 16%.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite