Anchetă la Institutul Cantacuzino: "Neproducerea unor vaccinuri este o ameninţare la siguranţa naţională şi la dreptul la viaţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul poporului s-a sesizat în cazul Institutului Cantacuzino care de mai bine de doi ani nu mai produce vaccinurile necesare în cazul unei epidemi. Avocatul Poporului a precizat în acest comunicat de presă că această măsură pune în pericol siguranţa naţională şi dreptul la viată al cetăţenilor români.

Avocatul poporului a demarat o anchetă la Institutul Cantacuzino pentru ne-producerea unor vaccinuri, se arată într-un comunicat al instituţiei.

"După mai multe luni de zile, în cadrul instituţiei Avocatul Poporului se desfăşoară o anchetă proprie, referitoare la neproducerea unor vaccinuri: (stafilococic D - în diluţii produs original românesc, folosit în tratamentul infecţiilor stafilococice, antigripal, antituberculos, polidin, cantastim, antidifteric, antitetanic), de catre Institutul Cantacuzino, ceea ce în opinia noastră reprezintă o încalcare gravă a dreptului fundamental la sănătate şi o afectare, într-o anumită măsură, a siguranţei naţionale a României", se precizează în comunicat.

CITEŞTE ŞI  Institutul Cantacuzino, injectat cu vaccin letal

O asemenea stare de lucruri are ca efect pericolul producerii unor epidemii ale cărăr efecte nu ar putea fi înlăturate în lipsa vaccinurilor menţionate.

Ceea ce pare grav este faptul că Institutul Cantacuzino ar fi beneficiat de fonduri care puteau fi utilizate pentru dezvoltarea procedurilor de producere a vaccinurilor. În comunicat se arată că, deşi Avocatul Poporului a solicitat mai multe informaţii legate de acest caz, din partea institutului nu au fost furnizat nici un fel de răspuns în caest sens.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite