Îşelăciune de peste jumătate de milion de lei. O firmă din judeţul Olt a vândut produse de stingerea incendiului unui liceu din sectorul 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 23 mai poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor - Poliţia Sectorului 4 au început urmărirea penală împotriva lui administratorului unei firme din judeţul Olt  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Astfel, în cursul lunii ianuarie 2011, acuzatul, un bărbat de 37 de ani din judeţul Olt, a formulat o cerere de chemare în judecată a unei unităţi de învăţământ din sectorul 4 pentru ca instanţa să dispună emiterea unor somaţii de plată împotriva acesteia pentru suma de 517.698,90 lei.

Suma reprezintă plata facturilor fiscale emise de trei societăţi comerciale pe care le reprezintă bărbatul, pentru plata unor produse de stingere a incendiilor ce ar fi fost furnizate instituţiei de învăţământ în lunile iulie 2009 şi ianuarie 2010.

Pentru susţinerea pretenţiilor, administratorul firmelor a prezentat în instanţă nouă contracte de furnizare de produse, aparent încheiate între unitatea de învăţământ şi cele trei societăţi comerciale, comenzi de produse, procese verbale de predare - primire şi facturi fiscale.

Cu toate că acesta ştia că actele sunt falsificate, toate fiind semnate în fals la rubrica „achizitor" şi ştampilate cu ştampila dreptunghiulară folosită de contabilul unităţii de învăţământ, el nu a ezitat să le prezinte avocaţilor.

În continuare, s-a stabilit că produsele pentru care au fost emise facturile fiscale a căror achitare a fost solicitată pe cale judecătorească, nu au fost niciodată recepţionate şi nu au intrat în patrimoniul unităţii de învăţământ.

În această dimineaţă poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor - Poliţia Sectorului 4 au efectuat, cu sprijinul echipajelor D.P.I.R., cinci percheziţii în judeţul Olt.

Percheziţiile au vizat destructurarea reţelei în care erau implicaţi mai mulţi administratori de firme implicate în afacerile cu instituţia de învăţământ din sectorul 4.

De asemenea, alături de administratorul celor trei firme din judeţul Olt, alte două persoane, administratori ai celorlalte două societăţi comerciale implicate, au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Poliţia Sectorului 4.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite