Care sunt cele mai periculoase zone din Capitală. Statisticile Poliţiei contrazic percepţiile bucureştenilor. Vezi topul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă la întrebarea „Care este cel mai periculos sector?“ oricine ar răspunde „sectorul 5“, Poliţia Capitalei contrazice această concepţie, ba chiar îl situează pe ultimul loc din punct de vedere al numărului de infracţiuni.

Potrivit statisticilor Poliţiei Capitalei, cea mai periculoasă zonă din Bucureşti este sectorul 1, unde s-au înregistrat 15.672 de infracţiuni sesizate în anul 2011. 

A doua cea mai periculoasă zonă din Capitală este sectorul administrat de primarul Liviu Negoiţă. În sectorul 3 au fost înregistrate în decursul anului trecut 15.555 de infracţiuni.

Nici în sectorul 2 situaţia nu este prea roz. Cele 15.372 de infracţiuni sesizate în anul 2011 poziţionează această zonă pe locul trei în topul celor mai periculoase sectoare din Bucureşti.

Pe patru şi pe cinci sunt clasate sectorul 4 şi, respectiv, sectorul 6, unde s-au înregistrat 13.229, respectiv 12.446 de infracţiuni.

Chiar dacă majoritatea bucureştenilor susţin că una dintre cele mai periculoase zone este sectorul 5, spre surprinderea lor, aceasta ocupă ultimul loc în topul realizat de Poliţia Capitalei, în funcţie de numărul de infracţiuni sesizate. Astfel, aici, în anul 2011, au fost înregistrate 11.602 infracţiuni.

Însă, clasamentul se schimbă radical dacă vorbim despre numărul de violuri înregistrate în fiecare sector. Primul loc îl ocupă sectorul 5, unde s-au sesizat, anul trecut, 31 de violuri. Locurile doi şi trei sunt ocupate de sectoarele 4 şi 6, cu câte 19 violuri comise.

Pe locul patru este clasat sectorul 2, cu 18 violuri înregistrate, iar pe cinci se situează sectorul 3, cu 17 violuri sesizate.

Cele mai puţine violuri au fost înregistrate în sectorul 1 (13 violuri), care ocupă ultimul loc în acest clasament.

„La nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri, în cursul anului 2011 au fost înregistrate un număr de 34 de omoruri, resprectiv 67 de tentative de omor“, se arată în comunicatul Poliţiei Capitaleii remis bucuresti.adevarul.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite