GROAZĂ LA ÎNCHISOARE Cum se mutilează deţinuţii pentru a schimba patul de puşcărie cu cel de spital IMAGINI ŞOCANTE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinuţii din România recurg deseori la gesturi extreme, fie pentru a protesta faţă de conducerea închisorii, fie pentru a ajunge la spitalul penitenciarului, unde condiţiile sunt mult mai bune.

Cazurile de mutilare din închisori sunt cel puţin extreme, însă deţinuţii riscă totul doar pentru câteva zile, câteodată chiar ore, în care au parte de condiţii mult mai bune decât în celula penitenciarului.

Cel mai mediatizat şi cel mai recent caz de până acum este cel al prizonierului din Argeş care şi-a cusut buzele şi şi-a bătut un cui în cap în semn de protest. Bărbatul de 31 de ani era supărat pe conducerea închisorii pentru că i-a refuzat mutare într-o altă celulă. Astfel, pentru a „da o lecţie“ oficialilor, acesta şi-a cusut buzele cu sârmă şi şi-a bătut un cui în cap.


image

Abia după 10 zile deţinutul a fost găsit mutilat şi a fost dus la spitalul penitenciarului unde i-au fost scoase sârmele din buze. În ceea ce priveşte cuiul, bărbatul a refuzat să fie dus la Spitalul Judeţean din Piteşti pentru a fi extras.

Prizonierul se află în închisoare de cinci ani şi jumătate pentru tâlhărie şi mai are de executat încă un an şi jumătate. Mama acestuia spune că fiul său este nedreptăţit de către conducerea închisorii.

Un caz identic s-a petrecut şi în penitenciarul din Galaţi, în 2010.

Graţian Iulian Giurgiu (40 de ani) este un alt deţinut care a ales această metodă a „cuiului“. Diferenţa este că bărbatul făcuse un obicei din asta. Prizonierul s-a prezentat în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Timişoara cu o săpunieră pe cap, fixată în craniu cu un cui de 10 centimetri. „Acum e săpuniera albastră. Data trecută era roz“, a spus unul dintre jandarmii care îl însoţeau.



A renovat celula, a fost mutat şi s-a automutilat


Un caz de auto-mutilare a avut loc şi în închisoarea Cahul, din Moldova. Un deţinut s-a tăiat pe corp pentru că a fost mutat în altă celulă. Bărbatul investise bani din propriul buzunar pentru a-şi renova vechea celulă, ca să nu trăiască în mizerie, iar imediat ce a terminat reparaţiile, conducerea închisorii a decis ca acesta să fie mutat.



Astfel de gesturi macabre au avut loc şi la Cluj. Mai exact în Penitenciarul Gherla. Deţinutul respectiv, în vârstă de 39 de ani, a fost condamnat pentru viol. Acesta s-a automutilat tăindu-se în zona organelor genitale cu lama unui aparat de ras de unică folosinţă. Prizonierul a fost dus la Spitalul Penitenciar Dej şi ulterior la Secţia de Urologie a Spitalului Militar Cluj, unde a primit îngrijiri medicale. Bărbatul nu a dat explicaţii pentru gestul său.

mutilare
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite