Incendiu suspect la clubul Floreasca, din Capitală! Peste jumătate a fost distrus de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această noapte, în jurul orei 1.30, un incendiu puternic a cuprins Clubul Floreasca din Capitală. Peste 50% din complex a fost mistuit de flăcari. Echipajele ISU Bucureşti s-au luptat cu flăcările timp de patru ore.

UPDATE: Complexul Floreasca, din care face parte şi clubul mistuit de flăcări, aparţine statului şi a fost scos în urmă cu câţiva ani la vânzare prin licitaţie publică de către RA-APAPS. Clubul a fost evaluat atunci la 45,5 milioane de euro. În 2006, însă, clubul a fost scos de pe lista imobilelor scoase la vânzare.

Administratorul complexului Costică Năstase,fratele marelui tenismen, Ilie Năstase, a privit neputincios de pe margine cum focul îi mistuie afacerea.


CLICK aici pentru imagini cu Complexul Floreasca după incendiu

Sâmbătă noaptea, în jurul orei 1.30, un incendiu puternic a cuprins Clubul Floreasca din Capitală

La aproximativ 12 ore de la incident, cauzele care au provocat incendiul rămân necunoscute, pompierii efectuând o anchetă pentru a le depista. Primele variante pe care se merge sunt o defecţiune la centrala termică, deoarece aceasta ar fi putut fi suprasolicitată, având în vedere că în club exista o piscină în care apa trebuia încălzită, sau un posibil scurtcircuit la instalaţia electrică.

Apelul a fost dat la ora 1:38 de către femeia care curăţa piscina din complex. Potrivit declaraţiei acesteia, flăcările ar fi izbucnit de la acoperişul clădirii. Proprietarul complexului bănuieşte că incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit.


Click pe poze pentru a vedea imagini de la lupta pompierilor cu flăcările care au distrus Clubul Floreasca!

Flăcările au mistuit Clubul Floreasca

Patru persoane se aflau la faţa locului în momentul în care flăcările au cuprins clădirea. Nu au existat victime. 16 autospeciale cu apă şi spumă, două de prim ajutor, una de descarcerare şi patru pompe au acţionat asupra incendiului. Potrivit purtătărului de cuvânt al ISU Bucureşti, Vasile Daniel, au fost probleme cu alimentarea cu apă a autospecialelor întrucât cea mai apropiată sursă era la stradă, la o distanţă destul de mare de complex.

Clubul Floreasca din Capitală

Totodată, accesul autospecialelor a fost dificil, spaţiul fiind foarte îngust. Deşi echipajele ISU au ajuns imediat la faţa locului, flăcările erau deja de câţiva metri înălţime, fapt care duce cu sine la întrebarea dacă apelul nu a fost cumva prea târziu dat.

Clădirea din lemn şi faţada din sticlă au accentuat evoluţia rapidă a incendiului. Piscina şi sala de fitness au fost mistuite de flăcări, prea puţin mai putând fi recuperat din ele.

Clădirea Clubului Floreasca este o clădire a Regiei Autonome a Administraţiei Patrimoniului Protocolului de Stat, iar surse susţin că ar fi fost scoasă la licitaţie cu puţin timp în urmă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite