Mafie pe patru roţi, anihilată de poliţişti. Mai mulţi indivizi şantajau şoferii pe străzile Bucureştiului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliția Rutieră a reușit să destructureze o grupare de șantajiști care acționa împotriva șoferilor din București. Primii vinovați au fost arestați în luna februarie.

O nouă metodă infracţională de a face bani a luat amploare în ultimul timp în Capitală. Poliţiştii au depistat-o în urma unei plângeri făcute de un bucureştean în urmă cu trei luni. Acesta susţinea că a fost lovit în trafic, în mod dubios, şi a fost şantajat cu 300 de lei pentru a nu fi „turnat” la poliţie pentru accidentul în care era implicat, absolut în mod involuntar. 

Analizând acest caz şi având în vedere faptul că la sediile Birourilor Accidente Uşoare se înregistraseră, la vremea respectivă, mai multe declaraţii prin care diverşi conducători auto reclamau acelaşi mod de operare, la nivelul Brigăzii Rutiere Bucureşti a fost constituită, din luna februarie, o echipă formată din cadre ale Serviciului Accidente Rutiere aflate sub îndrumarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care a realizat un flagrant.

Şantaj de 600 de lei

Poliţiştii au identificat două persoane, în urma cercetărilor stabilindu-se că, împreună cu alţi cinci indivizi, au comis pe raza Capitalei mai multe fapte, constând în aceea că loveau intenţionat diferite autoturisme care pătrundeau în intersecţie de pe drumuri fără prioritate, având instalate în general indicatoare de reglementare a priorităţii (oprire sau cedează trecerea). Grupul de şapte şantajişti operau în trafic cu maşini de lux, BMW-uri şi Audi, maşini înmatriculate în Spania, pentru a fi siguri că în urma impacturilor nu li se avariau autoturismele lor prea mult, şi deci nu plăteau paguba. Mai mult, aceştia schimbau maşinile între ei, susţin poliţiştii.

“Sub ameninţarea faptului că vor anunţa producerea accidentului la poliţie şi, pe cale de consecinţă, respectivilor conducători auto le va fi suspendată exercitarea dreptului de a conduce, le pretindeau şi obţineau de la şoferii acestor autoturisme sume de bani cuprinse între 200 şi 600 lei”, a precizat Andrei Codău, purtător de cuvânt al Brigăzii Poliţiei Rutiere Bucureşti.

Cinci dintre membrii grupării au fost arestaţi pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj şi distrugere.

Brigada Rutieră recomandă conducătorilor auto implicaţi în evenimente rutiere soldate numai cu avarii să anunţe evenimentul la poliţie cu excepţia situaţiilor în care încheie un constat amiabil, materializat în semnarea formularului „Constatare amiabilă de accident”.   

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite