FOTOGALERIE: Tiganii cu şurubelniţa au făcut K.O. Primăria şi Poliţia. Parcul Herăstrău a fost vandalizat de hoţii de fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum doi ani, Primăria Bucureştiului a cheltuit milioane de euro pentru mobilier urban de calitate. Ideea edililor de a personaliza băncuţele din parcuri şi grădini publice cu inserţii metalice reprezentând emblema Bucureştiului i-a făcut pe căutătorii de fier vechi să vadă o oportunitate de a face nişte bani în plus.

Astfel s-a ajuns în situaţia în care absolut toate băncuţele de pe aleile celui mai frumos parc din Bucureşti, parcul Herăstrău, să fie prădate de ţiganii căutători de fier vechi. Înarmaţi cu o simplă şurubelniţă, au reuşit performanţa de a fura toate emblemele inserate pe băncile parcului. Se vede clar că nu a fost o treabă uşoară, pentru că în tot parcul sunt peste 600 de băncuţe noi, dintre care, doar două au scăpat de aceşti căutători de comori. Deşi nu cântăresc mai mult de jumătate de kilogram, un calcul matematic relevă faptul că pentru  un aşa număr de “exemplare” au reuşit să facă un profit fumuşel.

image

Click aici sau pe fotografii pentru a vedea fotogaleria

 “Foamea lor de metal” nu s-a potolit doar cu aceste plăcuţe. Tot în aceste zile, toate  plăcuţele de pe statuile din mijlocul Aleii Trandafirilor, ce îi înfăţişează pe fondatorii UE,  au dispărut fără urmă. În locul lor au rămas nişte găuri în soclul monumentelor, pentru care bucureştenii au găsit rapid o utilizare. Le-au transformat în coşuri de gunoi. Aparent, se poate găsi o scuză pentru cei care aruncă resturile în interiorul statuilor, şi asta pentru că mai multe coşuri de gunoi din parc au fost furate. Destinaţia? Centrul de colectare a fierului vechi.

Bucureştenii care se plimbă prin Herăstrău sunt indignaţi de jaful pe care tiganii l-au făcut şi spun că grupuri de indivizi dubioşi sunt întotdeauna prin parc, gata să fure orice, de la portofelele celor care se plimbă până la florile de liliac. “Ce să mă mai mire? La ce grad de incultură s-a ajuns în România, nu te mai surprinde nimic. Sunt mulţumit dacă nu o să mă fure şi pe mine!” declară sarcastic un pensionar.

Cum se poate ajunge la această situaţie indigantă atâta timp cât Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București, din subordinea Primăriei Capitalei, a contractat serviciile de pază ale firmei Guard One pentru a asigura ordinea și pentru a păzi mobilierul din parcul Herăstrău?

Conform jurnaliştilor de la Puterea, contractul dintre Guard One Alarm Systems și ALPAB prevede, pentru parcul Herăstrău, 320 de agenți, dar asta, doar pe hârtie, pentru că în realitate sunt 18, în schimburi de 12 cu 24 de ore. Agenții sunt plătiți, scriptic, cu 4.000 lei, dar, de fapt, li se dau 900-1.000 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite