Hoţi specializaţi în furturi din bancomate, prinşi de poliţişti cu focuri de armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 1 au prins ieri-dimineaţă, în flagrant, doi bărbaţi care încercau să sustragă bani dintr-un bancomat. Întrucât bărbaţii au încercat să fugă atunci când au fost somaţi verbal, poliţiştii au folosit armamentul din dotare şi au tras un foc de avertisment în plan vertical.

Nicio persoană nu a fost rănită. Planul celor doi tâlhari era unul bine pus la punct. În cursul nopţii, ajutaţi de două femei, au montat dispozitive confecţionate din aluminiu pe mai multe bancomate de pe raza sectoarelor 1 şi 2.

Acestea erau prevăzute cu bandă adezivă pe interior, şi au fost amplasate peste fantele de eliberare a banilor, iar în momentul în care o persoană făcea o retragere de numerar, banii rămâneau lipiţi pe banda adezivă, bancomatul fiind aparent nefuncţional.

După ce persoana pleca de la bancomat, crezând că acesta nu funcţionează, cei doi demontau dispozitivele şi luau banii. Din primele cercetări rezultă că în acest fel suspecţii au reuşit să fure sâmbătă-noapte suma de 400 de lei.

Hoţi cu antecedente

Având date că în activitatea lor infracţională cei doi au fost ajutaţi şi de alte persoane şi, mai mult, ar mai fi comis şi alte fapte penale, poliţiştii Sectorului 1 au desfăşurat, ieri, cinci percheziţii, fiind identificate şi conduse la audieri alte şase persoane.

Poliţiştii Sectorului 1, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a grupării. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite