VIDEO Hoteluri de excepţie cu "peşti" la recepţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reporterii „Adevărul“ s-au deghizat în turiști străini şi au filmat cu camera ascunsă angajaţi de la două hoteluri de lux din București care au răspuns prompt dorinţei lor de a li se aduce „fetiţe”, ba, mai mult, le-au dat de unde să aleagă

Ideea: ne luăm pe noi haine bune, ne înarmăm cu o cameră ascunsă şi trecem pe la mai multe hoteluri de lux. Vom bea cafea în hol şi vom cere „fetiţe”. Unul dintre noi vorbește spaniolă, celălalt conduce o mașină de lux, neagră, abia scoasă de la... spălătorie.

Episodul 1: Hilton

Începem pe Calea Victoriei, la Hilton. Ajungem pe terasa barului, unde se aud discuţii în toate limbile, mai puţin în română. Cu un aer de oameni cu bani, comandăm câte o cafea şi începem să vorbim despre „afaceri“, astfel încât ospătarul care ne serveşte să audă. Dar ce roluri să jucăm? Am hotărât ca unul dintre noi să fie intermediarul, iar celălalt - mâna dreaptă a unor antreprenori spanioli.

În hotelurile de lux, intermediarul e omul de încredere. Are în spate ani buni de experienţă şi este cotat cu încredere. Clientul este, de obicei, „fraierul cu bani“,astfel că niciuna dintre cele două părţi nu riscă să se trezească cu poliţia pe cap.

Îl chemăm pe ospătar, îi spunem că mâine vor ajunge în România cinci afacerişti spanioli şi că vor să se cazeze în acest hotel, dar cu o condiţie: în camere trebuie să-i aştepte cinci fete frumoase. Ne izbim de un refuz categoric. „Noi nu ne ocupăm cu aşa ceva, dar dacă vreţi să aduceţi dumneavoastră fetele, nu este nicio problemă“, spune ospătarul. S-o fi prins că n-aveam decât diurna în buzunar? Insistăm, însă angajatul hotelului pare să ne fi citit...
Dezamăgiţi, ne ridicăm şi ne încercăm norocul la kilometrul zero al Capitalei: Intercontinental.

Episodul 2: Intercontinental

Ajungem cu maşina la intrare, iar bellboy-ul, un băiat tânăr, simpatic şi amabil, ne cere cheile pentru a o parca. Şi, din nou, un bar, o masă şi un ospătar. Comandăm, bem, punem aceeași placă şi ne lovim de aceleași suspiciuni. Suntem refuzaţi. Fără nicio speranţă, încercăm şi la recepţie însă, din nou, ni se spune „nu”. Aşteptând bellboy-ul să ne aducă maşina, decidem să schimbăm textul şi să-l întrebăm şi pe el dacă ar putea să ne ajute.

„Clientul nostru, stăpânul nostru“

Îl tragem pe portar într-o parte şi îi povestim că, sâmbătă, un prieten bun de-al nostru se căsătoreşte şi că am vrea să-i organizăm petrecerea burlacilor. Îi spunem că vrem să-i facem şi o surpriză, să îl aştepte două fete în cameră, iar atunci când intră, crezând că ne vom distra la petrecerea burlacilor, să îl lăsăm singur cu ele. „E tare ideea voastră. Vă pot ajuta, dar să ştiţi că fetele nu sunt chiar aşa ieftine“, ne explică omul, zâmbind în colţul gurii. Cred totuși că am fi putut găsi costume mai scumpe... Oare e atât de evident că nu avem bani?

Bellboy-ul este intermediarul în afacerea cu prostituţie în hoteluri. El îi ajută pe clienţi să găsească fete: ori îi conduce direct la „peşte”, ori îi îndrumă către acesta. În cazul nostru, bellboy-ul de la Intercontinental aproape că ne-a luat de mână şi ne-a dus la proxenet, un bărbat pe la 35 de ani, cu un aspect de mafiot. „Da, frăţioare, cu ce pot să te ajut?“, întreabă „peştele“. Îi spunem şi lui cum stă treaba, ce vrem să organizăm, şi îi cerem să ne arate fetele. Stabilim să ne întâlnim a doua zi, în acelaşi loc, la aceeaşi oră. 

Însă, a doua zi, în locul bărbatului ne aşteaptă o femeie plină de tatuaje, cu o voce groasă şi cu o conformație de culturist. Abia ce am coborât din maşină că ne şi vede. E sora proxenetului. „Mi-a spus fratele meu că o să veniţi, urmaţi-mă!“, ne spune ea pe un ton hotărât.

„Biroul“ proxeneţilor

Traversăm bulevardul şi ne duce vizavi de Intercontinental, pe terasa cazinoului Planet Princess, unde sunt ocupate patru mese. Ea intră prima şi este întâmpinată cu „sărut-mâna“ de toţi cei prezenţi. La una dintre mese stă o fată tânără, alături de patru băieţi, care par badigarzii ei. „Ea e una dintre fete“, răsună din nou grav vocea proxenetei. „Vă place?“, continuă ea.

O complimentăm pe prostituată şi aşteptăm să-şi facă apariţia şi cealaltă, timp în care o întrebăm pe femeia cu voce groasă dacă a mai „colaborat“ cu angajaţii de la Intercontinental. Parcă jignită de întrebarea noastră, ne răspunde că face asta de 30 de ani şi să stăm fără grijă, că sunt băieţi „serioşi“.
Între timp, apare şi a doua fată, la fel de tânără şi „inocentă“ ca prima. Îi spunem proxenetei că şi această fată arată bine şi o întrebăm cât costă. „Pentru voi, preţul este de 150 de euro pe o oră, pentru o fată, că vă văd băieţi serioşi, mânca-v-aş“, răspunde femeia.

Proxeneta şi prostituatele nu-şi mai pot lua zâmbetul de pe faţă şi ne felicită pentru ideea de petrecere-surpriză, în timp ce pe noi ne trec sudori reci din cauza pachetelor de mușchi care flanchează „fetițele“. Punem la punct planul, le promitem celor trei că ne vom întoarce peste două ore să urcăm fetele în cameră şi ne luăm la revedere.

Contactaţi ulterior de reporterii „Adevărul“, reprezentanţii hotelului Intercontinental au declarat că nu tolerează astfel de practici ilegale. „Dacă se dovedeşte că un angajat al Intercontinental este implicat, vom lua măsurile legale corespunzătoare. De asemenea, vom investiga şi împrejurimile hotelului, pentru a ne asigura că nu există reţele de prostituţie“, a spus Dana Chiriac, purtător de cuvânt al hotelului.

Episodul 3: Golden Tullip

Decidem să mai încercăm la unul dintre hotelurile de pe Calea Victoriei. În aceste locuri, serile de sâmbătă sunt animate de grupuri de străini în căutare de senzaţii tari. Hotărâm să schimbăm tactica şi să renunţăm la discreţie şi modestie. Ne aşezăm la masa din mijloc, cerem o sticlă de vin şi ceva de mâncare rapid, nu avem mult timp. Chelnerii roiesc în jurul nostru, ne schimbă scrumiera la câteva minute şi ne tot întreabă dacă ne lipseşte ceva.

Gata! Jucăm la intimidare, cu tupeu! „Vrem să ne întoarcem mai târziu aici, să luăm o cameră şi să ne aştepte cineva acolo“. „Sigur“, ne răspunde chelnerul dezinvolt, răspunzând parcă la o întrebare despre apă minerală. „Ar trebui să vorbiţi cu  băiatu’ de la recepţie, da’ îi spun eu că o să treceţi pe la el.“

Plătim, mai luăm o gură de vin, ne ridicăm şi mergem la recepţie. Cu un zâmbet deja complice, băiatul de la front-desk ne scuteşte de introducere şi lansează oferta: „Cât vreţi să staţi? Să ştiţi că trebuie să vă dau o cameră întreagă, e sâmbătă şi nu am cum să o dau mai jos de 50 de euro“. Acceptăm din prima şi trecem la ce ne interesează: „Şi fetele cum sunt? Vin singure? Le putem vedea înainte?“. „N-aveţi nicio grijă, sunt de la un salon de masaj de vizavi, nu sunt dărâmate din alea de pe stradă. Dacă nu vă plac, le refuzaţi, nu se supără nimeni, da’ io vă spun că sunt ce trebuie!“. „Bine, şi cum facem, cât e?” „Păi preţul este 100 de euro ora. Dacă vă convine, îmi spuneţi la cât vreţi să vă întoarceţi şi le sun eu să vă aştepte! Plătiţi atunci şi camera şi ce mai trebuie”, răspunde recepţionerul.

Contactaţi de reporterii "Adevărul", Larisa Budaca, purtătorul de cuvânt al hotelului Golden Tulip Victoria - Bucharest a declarat: "Golden Tulip Victoria Hotel descurajează orice practici în acest sens, iar angajaţilor noştri le este interzis categoric implicarea în astfel de discuţii. Este regretabil că pot exista situaţii în care un anagajat îşi poate lua libertatea de a nesocoti regulile şi politica internă a Hotelului , iar în cazul de faţă vom iniţia o anchetă internă pentru a clarifica situaţia şi a sancţiona abatarea dacă se va dovedi reală‟.

„Parteneri de afaceri” de 20 de ani

Surse din Poliție implicate în monitorizarea rețelelor de prostituție care sunt afiliate hotelurilor din Capitală ne-au declarat că „parteneriatele” descrise în acest articol au o vechime de două decenii.

„Aceste practici se moștenesc, chiar dacă angajații unui hotel se schimbă. Veniturile celor care îi ajută pe pești să-și plaseze prostituatele în camerele turiștilor sunt prea mari pentru a fi refuzate de cineva care câștigă un salariu mediu pe economie“, au declarat sursele citate.

Polițiști sub acoperire fac adesea același tur pe care l-au făcut și reporterii „Adevărul“, rețele întregi de prostituție sunt destructurate, însă după o perioadă se regrupează.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite