EXCLUSIV Mărturiile unui hoţ care a spart sute de maşini: „Nici nu-ţi imaginezi câţi bani am făcut“. Află metoda lui! FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre „cele mai bune“ afaceri ilegale este furtul din maşini prin intermediul unei telecomenzi speciale, cu ajutorul căreia autoturismul rămâne deschis. Un infractor care acţiona astfel şi-a spus povestea în faţa reporterilor „Adevărul“.

Andrei este un tânăr în vârstă de 26 de ani care a început să fure în urmă cu un an, „din cauza sărăciei“. Acesta a lucrat iniţial la o benzinărie, de unde a fost dat afară pe sistemul „ultimul venit, primul plecat“. În cele două luni de muncă în cadrul acesteia, Andrei a cunoscut un coleg care i-a dat pontul despre telecomanda care poate să bruieze comenzile de închidere ale unei maşini. După ce a fost dat afară, tânărul a încercat din nou să se angajeze, însă nu a reuşit.

„Mi-am depus CV-ul, în mai multe centre comerciale, spălătorii auto, benzinării, dar fără folos. În tot acest timp îmi trebuiau bani pentru chirie, mâncare şi alte nevoi personale. De aceea, mi-am adus aminte de pontul pe care mi-l dăduse colegul meu şi am decis să încerc“, a explicat infractorul.

Astfel, şi-a dat ultimii bani pe telecomanda respectivă şi „s-a pus pe treabă“. Dispozitivul l-a costat pe Andrei aproximativ 100 de euro, însă, spune el, nu este unul dintre cele mai bune. „Telecomanda pe care mi-am cumpărat-o este una medie, din punct de vedere tehnic, care nu funcţionează la toate mărcile de maşini“, a spus acesta.

Centru Vechi şi Sala Palatului, cele mai „profitabile“ locuri

A început prin a colinda parcările din Centru Istoric, de unde alegea numai maşinile scumpe. Procedura era un simplă. Aştepta la maximum 100 de metri de autoturism, până când proprietarul maşinii cobora din ea. În timp ce acesta încerca să-şi închidă bolidul, Andrei ţinea apăsat pe butonul de pe telecomanda specială, iar autoturismul rămânea deschis.

„Când îl vedeam că se îndepărtează de maşină, mă duceam şi mă urcam în ea ca şi cum ar fi fost a mea. Controlam peste tot, în torpedou, sub scaune, pe bancheta din spate şi în portbagaj, iar dacă nu găseam nimic, luam covoraşele“, a mărturisit infractorul. Iniţial acţiona singur, dar „cel mai bine e în doi, când unul ţine de şase, iar altul face treaba“.



CLICK pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini cu telecomanda specială cu ajutorul căreia hoţul spărgea maşinile!

Unul dintre cele mai bune locuri în care acţiona era la Sala Palatului, când aveau loc spectacole, pentru că cei care participau la evenimentele respective se grăbeau întotdeauna şi nu erau atenţi când îşi închideau maşinile.

„La Sala Palatului am prins cea mai bună marfă. Odată am găsit într-o maşină un laptop de ultimă generaţie, pe care l-am vândut cu 1.000 de lei, iar de telefoane, sisteme anti-radar şi GPS-uri nici nu mai zic“, şi-a amintit Andrei.

Ochelarii de soare, fără număr

Însă, cea mai mare „spargere“ a avut loc în faţa centrului comercial Unirea Shopping Center. Aici, un şofer care conducea un autoturism de lux a coborât, vorbind la telefon, la metrou. Andrei îi bruiase deja comenzile. Împreună cu complicele lui, care stătea de pază la gura de metrou, acesta a intrat în maşină, unde a găsit o vestă de firmă şi nimic mai mult. După ce au plecat, cei doi au controlat vesta în buzunare şi au găsit aproximativ 2.000 de euro, bani pe care i-au împărţit.

O perioadă „bună“ pentru a fura din maşini, spune el, este vara. „Nici nu-ţi imaginezi câţi bani am făcut vara trecută din ochelari. Cred ca am găsit în maşini peste 100 de perechi, care se vând în magazine şi cu 1.200 de lei bucata, iar eu îi dădeam pe 100 de lei“, a povestit infractorul.

Tot vara trecută, în zona Pieţei Unirii, hoţul a avut parte şi de o întâmplare amuzantă, dar şi riscantă în acelaşi timp. Folosise telecomanda specială pe un Logan roşu, care avea geamurile din spate fumurii. După ce şoferul s-a îndepărtat de maşină, Andrei s-a îndreptat relaxat spre ea, cu o atitudine de parcă ar fi fost proprietarul. Când a vrut să se urce în autoturism, a auzit o voce de femeie. S-a uitat pe stradă, speriat şi întrebător, însă nu a văzut pe nimeni. A pus din nou piciorul în maşină şi aude din nou aceeaşi voce, care de data aceasta venea de pe bancheta din spate. Era o femeie în vârstă care îl aştepta pe proprietar.

„Când am văzut-o nu ştiam ce să fac. M-am speriat un pic. I-am spus că am greşit maşina şi i-am cerut scuze şi a ţinut“,  a explicat infractorul.

2.000 de euro şi 24 de ore pe secţie

Însă, aceste acţiuni ilegale nu au ţinut până la nesfârşit şi Andrei a fost prins. Se întâmpla într-o seară când, împreună cu complicele lui, furase deja mai multe gadgeturi în valoare de 2.000 de euro. Dar nu a fost îndeajuns. Cei doi s-au gândit să mai dea o spargere, după care să plece acasă. În primă fază au pus ochii pe un Logan, în care au găsit o geantă de laptop. Au luat-o şi au fugit însă, când s-au uitat în geantă să vadă pe ce au pus mâna, au găsit doar nişte acte. „Am stat şi m-am gândit şi am decis că, decât să-l facem pe om să umble cu zilele pentru acele acte, mai bine i le ducem înapoi“, a spus hoţul. Zis şi făcut, au întors maşina şi au pus geanta înapoi de unde au luat-o.

Chiar când plecau, au observat un alt Logan care se pregătea să parcheze. Au aşteptat ca şoferul să plece de lângă autoturism şi au acţionat. Ghinionul lor a fost că unul dintre locatarii blocului de lângă maşină îi privea de la balcon şi a sunat la poliţie. În timp ce aceştia controlau autoturismul, un echipaj de poliţie s-a afişat la faţa locului şi i-a reţinut pe cei doi. „M-am ofticat în seara aceea. Şi aşa găsisem în al doilea Logan doar o bormaşină şi un pistol de lipit. Norocul nostru a fost că nu ne-au bătut deloc“, a povestit Andrei.

Hoţul care fura din maşini cu ajutorul unei telecomenzi speciale, a petrecut 24 de ore la secţia de poliţie, alături de oamenii legii cu care s-a şi împrietenit. Iniţial era fustrat şi reţinut, însă într-un final s-a obişnuit cu ei şi chiar ajunsese să le ceară ţigări. Andrei le-a povestit poliţiştilor de ce fură din maşini. „Le-am spus că am încercat să mă angajez în multe locuri şi că nu am reuşit, că trebuie să plătesc chiria ca să nu rămân pe drumuri şi că trebuie să-mi cumpăr de mâncare ca să nu mor de foame. Răspunsul unuia dintre poliţişti a fost «te înţeleg, dar nu ai ce să faci. Nu eşti tu de vină, ci acest sistem din România care lasă de dorit»“, şi-a adus aminte acesta.

După cele 24 de ore petrecute în compania poliţiştilor, Andrei a fost eliberat, fiind cercetat în libertate. „Îmi pare rău pentru ce am făcut, dar am fost nevoit. Totuşi, nu cred că voi fi închis, cel mai probabil voi primi cu suspendare“, a explicat infractorul.  

Telecomanda specială cu care acţiona hoţul
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite