Primăria face treaba gunoierilor. O acţiune de salubrizare a fost întreprinsă de ADP după ce firma Urban a încetat să mai strângă gunoiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma solicitărilor primite de la cetăţenii din sectorul 6, Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană a demarat o amplă acţiune de strângere a gunoaielor depozitate în diferite zone ale Sectorului 6.

În această dimineaţă, 80 lucrători din cadrul ADPDU Sector 6 au intervenit cu 12 utilaje în zona pieţei Crângaşi, în perimetrul cuprins între bulevardul Constructorilor, Calea Crângaşi, Calea Giuleşti, precum şi în părculeţele de la Podul Grant (strada 9 Mai) şi zonele verzi adiacente blocurilor.

Acţiunea întreprinsă de Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană din sectorul 6 vine ca o reacţie la sesizările depuse de cetăţeni cu privire la situaţia defectuoasă a salubrizării din mai multe zone din sector. Astfel, mai multe părculeţe din zona Podul Grant (strada 9 Mai) şi zonele verzi adiacente blocurilor, dar şi zona din Piaţa Crângaşi au fost curăţate, astăzi, de lucrătorii de la ADP.

Potrivit unui comunicat de presa emis de primăria locală, mai mulţi cetăţeni au sesizat că în ultimele zile nu s-a mai ridicat gunoiul. Primaria sectorului 6 va verifica dacă Urban, firma care salubrizează sectorul, respectă condiţiile contractuale pe care şi le-a asumat, atât la nivelul sectorului 6, cât şi la nivelul Primăriei Generale.

Potrivit Primăriei Sectorului 6, acţiunea de ridicare a gunoaielor va continua şi în alte zone din Sectorul 6 pentru rezolvarea tuturor problemelor sesizate de către cetăţeni.

Alba neagra cu tomberoanele pline de gunoi

Oamenii din sectorul 6 au început să facă sesizări la primărie încă de miercuri, susţinând că firma de salubrizare a întârziat câteva zile să mai ridice gunoiul şi că tomberoanele nu au mai fost golite, în ciuda arşiţei de afară. 

Reprezentantii firmei Urban, societatea care salubrizează Sectorul 6, spuneau miercuri pentru hotnews.ro, că nu au întârzieri decât de o zi, fiindcă au înlocuit maşinile vechi cu unele noi, cu capacitate mai mică.

"Sunt ceva întârzieri, cam o zi. Nu suntem în faliment. Avem o problemă tehnică cu nişte maşini. Cele vechi au fost înlocuite cu unele cu o capacitate mai mică şi trebuie făcute mai multe drumuri, iar între blocuri nu putem veni după ora 22.00, deci rămâne pentru a doua zi. De aici au apărut întârzierile. Vom rezolva problema în cateva zile", a declarat miercuri pentru sursa citată Dan Ceauşescu, directorul firmei Urban.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite