DEZASTRU PE ŞOSELE Aţi scăpat cu maşina întreaga iarna aceasta? V-o distrugeţi sigur în gropile-gigant apărute după ninsori FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii bucureşteni întâmpină o altă problemă în această perioadă. Odată cu topirea munţilor de zăpadă apar şi craterele de pe carosabil, pe care pur şi simplu este aproape imposibil să le ocoleşti şi rişti să-ţi strici maşina.

Marile bulevarde din Capitală, care vara trecută erau adevărate piste de Formula 1, în prezent s-au transformat în trasee dificile, cu gropi în care rişti să-ţi strici autoturismul.

Mai mult, îţi trebuie nervi de oţel ca să poţi circula prin Capitală, pentru că ai nevoie de o atenţie izbitoare pentru a ocoli atât craterele de pe şosea, cât şi traficul infernal.

şoferii îşi rup maşinile în gropile din Bucureşti

CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu gropile din Bucureşti!

Unii dintre şoferi au simţit, deja, pe pielea lor ce înseamnă să dai peste astfel de gropi.

„Era noapte şi chiar nu am observat groapa. Am trecut cu viteză peste ea, am mai mers câţiva metri, după care mi-am dat seama că am făcut pană. Când am ajuns la vulcanizare, mecanicul mi-a spus că anvelopa nu mai poate fi reparată pentru că e tăiată prea rău. Era nouă, dădusem pe ea 200 de lei“, a povestit, Mircea, unul dintre conducătorii auto care a avut ghinion.

Silviu, un alt şofer aflat în trafic, a povestit reporterilor „Adevărul“ cum şi-a strâmbat janta, pentru care va plăti în jur de 150 de lei reparaţia. „Conduceam pe Şoseaua Iancului, unde, între linia de tramvai şi maşina parcată pe marginea drumului, era o groapă destul de adâncă. Nu am reuşit să o evit şi am intrat fix în ea. Când m-am dat jos din maşină şi m-am uitat la roată, am observat că janta era strâmbă şi foarte zgâriată“, a explicat acesta.

image

CLICK pe imagini pentru fotogalerie!

În unele locuri, aceste cratere imense sunt acoperite de criblură, dar soluţia nu este una eficientă, întrucât în 24 de ore gropile apar din nou.
Însă, nu numai şoferii autoturismelor mici au probleme din cauza gropilor, ci şi tirurile. Pe Centura Capitalei s-au format cratere adânci de zeci de centimetri, care le cauzează probleme până şi tiriştilor.

„Am trecut peste o groapă imensă de am crezut că e cutremur. Este inadmisibil aşa ceva. Aceste probleme trebuie rezolvate cât mai repede, pentru că practic nu mai ai cum să circuli“, a spus Ion, un conducător al unui tir.

Şoferii sunt nervoşi şi dau vina pe autorităţile locale, iar oficialii dau vina pe îngheţ.

Tu ai dat peste astfel de cratere? Dacă da, trimite o poză cu groapa respectivă pe adresa de mail bucuresti@adevarul.ro sau urcă fotografia pe Facebook şi punei tag "adevarul", astfel încât să realizăm un top al celor mai groaznice şosele din Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite