Ce faci cu cel mic pe timpul verii dacă nu-l duci la bunici. Îl poți înscrie la o grădiniță de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe unităţi preşcolare şi-au închis porţile pe 18 iunie, dar părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii pot opta pentru una dintre cele nouă grădiniţe care vor rămâne deschise pe timpul verii în Capitală.

Inspectoratele şcolare bucureştene au decis ca, şi anul acesta, să continue programul prin care grădiniţele din fiecare sector rămân deschise pe timpul verii. Astfel, mai puţin în sectorul 2, în toate celelalte vor funcţiona unităţi preşcolare şi pe timpul verii pentru a veni în ajutorul părinţilor care lucrează şi nu au cu cine să-i lase pe micuţi. Până pe 29 iunie se desfăşoară perioada de înscriere a celo mici la aceste unităţi, urmând ca de pe 1 iulie să înceapă efectiv cursurile.  

Locuri limitate

Formalităţile prin care un copil poate fi transferat de la grădiniţa unde studiază în timpul anului la cea de vară nu sunt foarte complicate dar, locurile sunt limitate, aşa că, părinţii care sunt interesaţi de această facilitate, ar trebui să acţioneze rapid.

Pentru a efectua acest transfer, părinţii ar trebui să obţină de la grădiniţa copilului o adeverinţă conform căreia copilul figurează pe listele unităţii respective alături de acceptul în scris al directoarei grădiniţei. Această cerere trebuie însoţită de o adeverinţă medicală eliberată de doctorul de familie, prin care să se ateste că prichindelul nu suferă de nici o boală, specifică copilăriei, transmisibilă.

Distracţie fără lecţii

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, domnul Marian Banu, a declarat că, în ceea ce priveşte activităţile copiilor care merg în aceste luni la grădiniţa de vară vor fi exclusiv de natură recreativă. „ Pentru cele două luni de vară în care vor funcţiona grădiniţele bucureştene, copiii vor avea parte de activităţi de recreere, educative şi de dezvoltare a creativităţii.

Din programa celor două luni de vară, va lipsi curiculumul şcolar, nu se va preda nimic, iar copii se vor juca şi vor învăţa să deseneze şi să creeze”.
Pentru părinţii care vor să îşi înscrie copii la grădiniţele de vară, este important de ştiut şi că vor fi nevoiţi să plătească o taxă ce variază între 10 şi 15 lei pentru fiecare zi. Această sumă reprezintă contravaloarea alimentelor pe care le vor primi cei mici.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite