Poliţie şi protestatari la ceremonia de dezvelire a bustului lui Adrian Păunescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bustul lui Adrian Păunescu din parcul Grădina Icoanei a fost dezvelit, sâmbătă, în prezenţa câtorva zeci de admiratori sau prieteni ai poetului, printre care academicianul Eugen Simion şi Gelu Voican Voiculescu.

Înaintea dezvelirii bustului poetului, primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu a declarat că acest eveniment dedicat lui Păunescu face parte dintr-o serie de comemorări, trecute sau viitoare, ale unor nume mari ale literaturii române, precum Mircea Eliade, Pentru Ţuţea şi Mircea Vulcănescu.

Ceremonia de comemorare a peotului Adrian Păunescu a fost totuşi marcat şi de protestul unui locuitor al Sectorului 2, care nu era de acord cu amplasarea respectivei statui în acest parc.

La scurt timp de la începerea ceremoniei, în timpul discursului lui Neculai Onţanu vorbea despre opera lui Păunescu, un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani a scandat, de pe trotuarul de vizavi, împotriva gestului de a-l comemora pe poet. "Ruşine! Adrian Păunescu nu merită asta!", a strigat bărbatul de lângă poliţiştii care încercau să îl calmeze.

În timp ce academicianul Eugen Simion vorbea despre poet, numindu-l “un om politic remarcabil” protestatarul şi-a continuat manifestul până în momentul în care o dubă a Poliţiei Locale a Sectorului 2 s-a oprit lângă protestatar, stârnind revolta câtorva oameni prezenţi la eveniment. "Nu puteţi să faceţi aşa ceva, nu puteţi să îl luaţi la secţie", a strigat unul dintre participanţii la eveniment către poliţişti. "Este dreptul meu de a fi aici şi de aprotesta împotriva acestei mascarade", a spus şi protestatarul recomandându-se drept un locuitor al Sectorului 2 pe nume "Marinescu".

"Nu merita Păunescu o asemenea mascaradă, o asemenea glorificare. Asta este opinia mea. Este o persoană care a făcut profund rău societăţii româneşti", a adăugat el.

La scurt timp după sosirea dubei, protestatarul a plecat de la eveniment. Printre cei care i-au adus un omagiu lui Păunescu s-au numărat şi Mihai Cimpoi, academician din Republica Moldova, jurnalistul Tudor Octavian şi Gelu Voican Voiculescu. Acesta din urmă a vorbit despre modul în care societatea românească l-a uitat pe Adrian Păunescu.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite