Evenimentul caritabil "Alergăm pentru copii": 24 de ore de alergare în continuu pe bandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În premieră absolută pentru România, ultramaratonistul Gabriel Solomon, membru al Ro Club Maraton, va alerga timp de 24 de ore pe bandă în cadrul evenimentului caritabil "Alergăm pentru copii!"

Acţiunea se va desfăşura în Băneasa Shopping City, zona Starbucks, începând de sâmbătă, 26 mai, de la ora 14:00 şi se va încheia pe 27 mai la ora 14:00. Evenimentul este organizat în beneficiul programului de reducere a mortalităţii "Fiecare copil contează", desfăşurat de către Organizaţia Salvaţi Copiii.

Daciana Sârbu, Andi Moisescu, Amalia Năstase, Dana Războiu, Cristina Pocora, Dan Cruceru, Steven van Groningen şi Valeria Racilă şi-au anunţat participarea la cursa de 15 minute, King of Speed. Cursa face parte din evenimentul caritabil şi este o cursă contra cronometru, în cadrul căreia oricine se poate înscrie pentru a alerga pe o durată de 15 minute, contra unei sume minime de 50 de lei. 

Cei care îşi doresc să contribuie la cauza umanitară se pot înscrie în concursul "Ghiceşte numărul de kilometri" pe care Gabriel Solomon îi va alerga în cele 24 de ore. Pentru a se înscrie la concurs, orice persoană interesată poate dona online, până sâmbătă, 26 mai, ora 14:00, o sumă minimă de 50 RON, pe site-ul http://42pentruosansa.ro/24h. Cel care se va apropia cel mai mult de rezultat va primi marele premiu - un Kindle WiFi 6.

1022 de beneficiari şi 172.500 de lei donaţi, în 2011

Alături de campania "Transformă 2% din impozitul tău pe venit în 100% viaţă pentru copii!", evenimentul "Alergăm pentru copii!" face parte din programul pentru reducerea mortalităţii infantile "Fiecare copil contează", desfăşurat de către Organizaţia Salvaţi Copiii Romania în scopul promovării şanselor primilor paşi în viaţă pentru fiecare copil care vine pe lume.

În 2011, un total de 1022 de beneficiari, dintre care 166 gravide, 250 tinere mame şi 606 copii din 16 localităţi defavorizate din mediul rural, acoperind judeţele Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa şi Vrancea au primit informaţii privind măsurile obligatorii pentru prevenirea îmbolnăvirilor, păstrarea curăţeniei şi respectarea regulilor de creştere a copiilor, dar şi suport nutriţional, suplimente nutritive şi produse igienico-sanitare, iar maternitatile Cantacuzino (Bucuresti) si Adjud (judetul Vrancea) au fost dotate cu echipamente medicale in valoare totala de 172.500 lei.

Anul acesta, Salvaţi Copiii România extinde programul "Fiecare copil contează" în alte 5 judeţe din România, unde rata mortalităţii infantile înregistrează valori ridicate: Botoşani 13,4%, Suceava 11,2%, Iaşi 9,8%, Vaslui 13,2% şi Neamţ 10%, comunităţi în care echipele programului vor lucra direct cu femeile gravide şi cu copiii cu vârsta între 0 şi 5 ani, pentru îmbunătăţirea controlului sarcinii şi ameliorarea stării de nutriţie şi sănătate.

Beneficiarii programului susţinut şi anul acesta de GlaxoSmithKline (GSK) România vor fi: 1000 de copii sub 5 ani, mame şi gravide şi 2500 de adolescenţi şi părinţi. Programele de educare şi informare vor fi susţinute de 20 de cadre medicale şi lucrători în domeniul asistenţei sociale (doctori de familie, asistenţi medicali şi mediatori sanitari) şi 50 de voluntari.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite