O Capitală a prichindeilor de 1 Iunie: Lecții de zbor, expoziții de origami și teatru interactiv, cu ocazia Zilei Copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mici se vor putea bucura de un weekend de poveste, presărat cu multe evenimente dedicate copiilor: spectacole de teatru, ateliere de creație, lecții de zbor și târguri de jucării.

Bucureştiul găzduieşte vineri, 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului, de la târguri şi spectacole de teatru, până la cursuri de pilotaj, toate destinate celor mici. Nici copiii defavorizaţi nu au fost uitaţi, pentru ei organizându-se evenimente caritabile. 

Tarom organizează şi anul acesta „Prima lecţie de zbor, un eveniment dedicat copiilor care doresc să se iniţieze în lumea aviaţiei. Zborurile de anul acesta vor avea loc în zilele de 1 şi 2 iunie. Compania oferă trei zboruri speciale, în cadrul cărora cei mici vor asista la o lecţie de pilotaj pe înţelesul lor, vor afla lucruri interesante despre activitatea de pilot şi vor vizita cabina aviatorilor.

Zborul va dura aproximativ 40 de minute, iar decolarea şi aterizarea va avea loc pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”. La zbor pot participa copiii cu vârste între 5 şi 18 ani. Tariful este de 10 lei pentru copii şi de 200 de lei pentru adulţi. Biletele pot fi achiziţionate de la orice agenţie Tarom din România, iar locurile sunt limitate.

De asemenea, Teatrul Ion Creangă pregăteşte patru zile de poveste pentru cei mici, începând de astăzi şi până duminică.  Cum era de aşteptat, ziua de 1 Iunie va fi cea mai atrăgătoare. Piticii vor putea urmări, începând cu ora 10.00, reprezentaţia „Carolina şi poneiul”, o comedie inspirată din lumea fascinantă a circului. Spectacolul va avea loc la sala Rapsodia de pe Lipscani.

De la ora 15.00, o trupă alcătuită din şase actori ai teatrului va prezenta spectacolul interactiv „Pălăria cu surprise” la sediul Bibliotecii Naţionale din Bulevardul Unirii. Multe alte surprize îi aşteaptă pe prichindei la Teatrul Ion Creangă, iar intrarea este liberă. 

Muzee de poveste

Şi muzeele bucureştene s-au pregătit pentru Ziua Copilului. Muzeul Ţăranului Român îi aşteaptă pe cei mici, pe 1 iunie, între orele 10.00 şi 18.00, cu numeroase surprize. Aici, piticii vor găsi un târg de jucării, dar şi piesa de animaţie „D’ale lui Păcală şi Tândală”, care va începe la ora 13.00 şi va fi susţinută de Trupa de copii a atelierului de teatru de la MŢR, la Clubul Ţăranului.

Totodată, prichindeii vor putea participa la diverse ateliere: de design vestimentar, de cusut haine pentru păpuşi, de mozaic, de creaţie puzzle 3D şi de hârtie manuală. Intrarea este liberă. 

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”  adăposteşte, până pe 2 iunie, expoziţia de origami „Creaţii şi creaturi din hârtie”.  Aceasta reuneşte lucrările a 40 de origamişti împătimiţi, din toate colţurile ţării, de toate vârstele (de la 12 la 50 de ani) şi din toate ariile profesionale (profesori, contabili, geografi, ingineri, piloţi, trezorieri, programatori, dar şi o mulţime de elevi).

Cele 150 de modele vor fi din cele mai diverse, de la origami clasic, realizat dintr-o singură foaie, la origami modular, format din sute şi sute de piese mai mici. Expoziţia poate fi vizitată gratuit. 

Ziua Copilului, şi pentru cei mai puţin norocoşi

O altă expoziţie pentru cei mici va putea fi admirată la Muzeul Naţional de Istorie. „Copilăria de altădată, la ţară” îşi va deschide porţile vineri, începând cu ora 12.00 şi va prezenta jucăriile copiilor de la sat, prea puţin cunoscute pentru contemporani. Expoziţia va fi deschisă în perioada 1 iunie – 2 septembrie 2012 şi va putea fi vizitată de miercuri până duminică între orele 10.00 – 18.00.

Muzeul Naţional „George Enescu” îi aşteaptă pe cei mici cu un program special de Ziua Copilului, începând cu ora 9.00. Instrumentiştii îi vor încânta pe pitici cu fragmente din lucrări celebre.  

Nici în acest an, copiii defavorizaţi nu au fost uitaţi. ONG-ul „Speranţa pentru România” organizează, pe 1 iunie, o acţiune specială pentru copiii străzii. Echipa asociaţiei va pregăti câte o masă caldă pentru peste 120 de copii fără adăpost din Bucureşti.

Oricine poate contribui cu alimente ori cu donaţii financiare la acest proiect caritabil. Cei care doresc să ajute sunt invitaţi să contacteze organizaţia la adresa de e-mail misiuneasperantapentruromania@yahoo.com.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite