„Punctul fierbinte“ al Capitalei fără curent: Centrul Vechi a rămas fără electricitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții Enel au informat că mai multe zone din București nu mai au energie electrică, din cauza ninsorilor și a vântului extrem de puternic. În județele Ilfov și Giurgiu, situația stă și mai prost: peste 140 de localități au rămas fără curent.

În Capitală au fost semnalate nouă deranjamente colective în zone precum Măgurele, Berceni, Beiu Constantin, dar și în Centrul Istoric, „punctul fierbinte“ al orașului. În împrejurimile Bucureștiului, 37 de localități nu mai au energie electrică, printre care Popești Leordeni, Berceni, Lipia, Gruiu, 1 Decembrie, Copăceni, Bragadiru, Vârteju, Dărăști, Bălăceanca, Domnești, Sabareni, Jilava, Moara Vlăsiei, Dascălu și Grădiștea.  În Giurgiu, situația este și mai drastică: 115 localități sunt afectate.

Echipele Enel pentru restabilirea alimentării cu energie electrică au anunțat că intervențiile se desfășoară în condiții extrem de dificile, cu vânt foarte puternic și vreme deosebit de rece. 

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor,  pe fondul condițiilor meteo deosebite, se numară și cordoanele și conductoarele rupte ca urmare a depunerii de gheață (fenomenul de ploaie înghețată) și crengile căzute pe liniile electrice aeriene. De asemenea, conductoarele s-au apropiat din cauza vântului și s-a produs fenomenul de arc electric, ceea ce a condus la întreruperea furnizării de electricitate.

Peste 50 de echipe Enel s-au mobilizat pentru restabilirea alimentării cu energie electrică a consumatorilor, însă acestae au întămpinat dificultăți în a ajunge la locul avariilor, din cauza drumurilor blocate.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite