Jurnaliştilor iberici le place la noi: “Bucureştiul, fratele mai mic al Parisului, este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Estul Europei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul primeşte în aceste zile vizita a nu mai puţin de 35.000 de suporteri iberici, ai celor două echipe din Spania care vor juca finala Europa League programată pentru seara de 9 mai pe Naţional Arena. De asemena, o armată de jurnalişti iberici au ajuns deja pentru a transmite, la cald, atmosfera de dinaintea marelui meci.

Cotidianul “El Correo” descrie Bucureştiul ca "un oraş frumos, accesibil pentru cei cu portofelul mai subţire", dar sfătuieşte turiştii spanioli să evite taxiurile sau transportul cu o maşină închiriată motivând că "drumurile lasă de dorit, iar să găseşti un loc de parcare poate fi frustrant".

Jurnaliştii spanioli mai spun despre Bucureşti:

* Un oraş foarte frumos, necunoscut pentru noi. Este îmbrăcat deja în alb-rosu pentru finala Europa League.

* Bucureştiul este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Estul Europei, fiind fratele mai mic al Parisului.

* Este o capitală accesibilă şi pentru cei cu portofelul mai subţire.

* Nu trebuie să ratezi principalele atracţii: Piaţa Unirii, Calea Victoriei, Piaţa Victoriei, Ateneul, Casa Poporului, Parcul şi Lacul Herăstrău, dar şi centrul vechi (Lipscani).
    
* Trebuie neaparat încercate sarmalele, chiftelele de pui şi friptura de porc picantă.

* Pentru o amintire din Bucureşti trebuie să cauţi, în principal, pe Bulevardul Magheru, Calea Victoriei, Piaţa Unirii şi Băneasa.

* Reţeaua publică de transport în comun a oraşului este eficientă.

Totuşi, jurnaliştii iberici au avut timp să îşi dea seama că în oraşul nostru este loc şi de mai bine, pe mai multe planuri. Astfel printre părţile mai puţin frumoase ale Bucureştiului ei notează:

* Drumurile lasă mult de dorit, iar să găseşti un loc de parcare este frustrant

* În trafic, trebuie să fii atent la troleibuze şi tramvaie.

* Nu este recomandat să mergi cu taxiul, sunt foarte mulţi cei care încearcă să te păcălească. 

* Mâncarea de la Bucureşti este bună, dar nu se compară cu cea din Bilbao.

* Bucureştiul nu are o zonă pietonală centrală pentru cumpărături precum marile oraşe ale Europei, unde să poţi găsi marile branduri.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite