Outlet la mâncare: Se deschid trei magazine cu alimente la reducere pentru pensionarii din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei supermarketuri de tip Economat vor fi deschise în Sectorul 2, până la jumătatea acestui an. În magazine se vor găsi alimente la reducere, cu cele mai mici prețuri de pe piață. Acestea se adresează pensionarilor cu venituri sub 1.400 de lei pe lună.

Consiliul Local al Sectorului 2 va deschide, până la jumătatea anului 2012, trei centre comerciale unde se vor găsi produse alimentare cu prețuri mai mici decât cele din supermarketuri, potrivit B365.ro. Noile magazine vor fi dedicate pensionarilor cu un venit lunar mai mic de 1.400 de lei. 

De la supermarketurile Economat vor putea face cumpărături doar bătrânii care au pensii mai mici sau egale cu salariul mediu net pe economie, respectiv 1.400 de lei. Pensionarii vor fi nevoiți să arate la casa de plată cuponul de pensie.

„În condițiile în care pensia medie este aproape jumătate din salariul mediu rezultă că ponderea pe care cheltuielile cu produsele alimentare o ocupă în cheltuielile totale ale unui pensionar este de circa 60%. Prin urmare, consider că un astfel de program este binevenit”, a declarat primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, pentru B365.ro.

Cantitățile maxime de produse alimentare de bază care pot fi achiziționate lunar de către fiecare pensionar în cadrul Programului Guvernamental de sprijin pentru pensionari “Coșul de solidaritate” sunt: 4 kg de făină, 2 kg de zahăr, 4 kg de mălai, 2 kg de orez și 2 litri de ulei. La acestea, autoritățile locale susțin că intenționează să adauge și alte tipuri de alimente cu termen lung de valabilitate.

Cele trei magazine de tip Economat urmează să fie deschise în Bdul. Basarabia nr.90, pe str. Glinka nr.7 și pe str. Gării Obor nr.12.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite