Ambasadorul Turciei a trimis un drept la replică în turcă şi în română: Mustafa Kemal Ataturk nu este dictator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma publicării articolului "Statuia lui Traian, hidoşenie de serie", redacţia Adevărul a fost sesizată în legătură cu o informaţie care ar fi eronată. Mai jos se află dreptul la replică primit astăzi din partea ambasadorului Turciei, Omur Şolendil. 

În cadrul articolului publicat pe 2 mai care dezvoltă subiectul controversatei statui a lui Traian din faţa Muzeului Naţional de Istorie au fost însemnate şi alte monumente considerate a fi la fel, din Capitală.

Printre acestea a fost prezentat şi bustul conducătorului Turciei, Mustafa Kemal Ataturk din faţa teatrului Odeon, de pe Calea Victoriei. Sub poză a fost prezentat un scurt istoric care descria cine a fost Mustafa Kemal Ataturk. Dreptul la replică venit din partea instituţiei este la adresa descrierii conducătorului: "În practică, a fost un dictator moderat, deşi a impus multe reforme cu caracter democratic".

Ambasadorul Turciei susţine că această informaţie este eronată şi că, de fapt, Mustafa Kemal Ataturk nu a fost un dictator. Menţionăm următoarele: informaţiile despre conducătorul turc au fost luate de pe site-ul wikipedia.org, care la rândul lor citează mai multe cărţi printre care şi Armstrong, Harold Courtenay (1972) cu cartea Grey Wolf, Mustafa Kemal: An Intimate Study of a Dictator. Freeport, NY: Books for Libraries Press. Această carte subliniează ceea ce reporterii au scris în articol. 

Mai jos este textul emis de către ambasadorul Turciei, tradus în limba română:

image
image
image
image

CLICK pe imagini pentru a vedea replica ambasadorului Turciei, atât în română cât şi în turcă, la dimensiunea originală!

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite