Maşina şi şpaga. Un poliţist a fost prins în timp ce lua mită de la un șofer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist de la Secţia 22 a fost reţinut după ce a fost prins luând mită 300 de lei de la un şofer care a intrat pe o stradă cu acces interzis. Flagrantul a fost organizat în urma unui apel primit la linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

În 22 iunie, o persoană a sunat la linia telefonică gratuită a DGA pentru a sesiza faptul că, în aceeaşi zi, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă cu acces interzis din Bucureşti, a fost oprit de un echipaj de poliţie, iar unul dintre agenţii i-a pretins bani pentru a nu-l sancţiona contravenţional.

"Ulterior, martorul-denunţător a formulat un denunţ scris cu privire la aspectele sesizate la TelVerde anticorupţie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti dispunând prin ordonanţă delegarea lucrătorilor DGA - SAMB, în vederea efectuării de activităţi procedurale", se arată într-un comunicat de presă al DGA.

Agentul prins asupra faptului i-a cerut şoferului 300 de lei. În urma flagrantului, procurorul de caz a emis pe numele agentului de poliţie ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind pusă în mişcare acţiunea penală pentru luare de mită.

Flagrantul a fost organiat de Serviciul Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul tehnic al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite