Directorul Spitalului de Urgenţă Floreasca, audiat la DNA. Este acuzat de favorizarea infractorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul în cazul tentativei de sinucidere a fost premier Adrian Năstase continuă. După raportul surpriză al Institutului Naţional de Medicină Legală în care medicii susţin că fostul premier nu necesita internare şi că rănile suferite au fost superficiale, astăzi directorul spitalului Floreasca a fost chemat la audieri de procurorii DNA.

UPDATE Radu Macovei a ieşit din sediul DNA. Acesta a refuzat să facă declaraţii. În schimb, avocatul său a spus că directorul spitalului a fost audiat în legătură cu internarea lui Adrian Năstase. "Vom depune toate documentele cerute de anchetatori. Clientul meu a fost chemat ca cetăţean care cunoaşte cazul", a declarat avocatul, care a refuzat să precizeze în ce calitate a fost chemat la DNA Radu Macovei, de martor sau învinuit. Surse din rândul anchetatorilor susţin că Radu Macovei are calitatea de învinuit şi este acuzat de favorizarea infractorului.

Astfel, potrivit B1TV, Radu Macovei a ajuns la sediul DNA pentru audieri, cel mai probabil în cazul internării de urgenţă a fostului premier Adrian Năstase.

Vom reveni cu detalii.

Medicii au făcut publică, luni, expertiza medicală în cazul lui Adrian Năstase, care a încercat să se sinucidă cu un pistol. Aceştia susţin că fostul premier nu necesita internare şi că rănile suferite au fost superficiale.

Potrivit aceluiaşi document, urmele de sânge de pe hainele fostului premier şi din biroul acestuia îi aparţin. Glonţul cu care Adrian Năstase s-a împuşcat a trecut prin spatele gâtului.

În seara de 20 iunie, Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, după de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul Calităţii". Fostul premier a recurs la gestul disperat în biroul amenajat în propria locuinţă, din strada Zambaccian.

Adrian Năstase este internat acum la Spitalul Penitenciarului Rahova.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite