Victimele exploziilor din Sighetu Marmaţiei, internate în Bucureşti: două tinere la Terapie Intensivă, un pompier în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două explozii cauzate de o acumulare de gaze s-au petrecut, sâmbătă noaptea şi duminică dimineaţa, într-o clădire din Sighetu Marmaţiei. 15 victime au fost transportate, cu două aeronave militare, la două spitale din Capitală.

Pompierul cu arsuri de peste 80% se află, în continuare, în stare foarte gravă, medicii fiind concentraţi pe reanimarea pacientului şi pe o stabilizare a condiţiei lui. După cea de-a doua explozie, alte cinci persoane au fost aduse la Spitalul de Arşi - doi pompieri, doi reprezentanţi ai firmei de gaz şi notarul, care avea biroul deasupra barului.

Dintre cele şase tinere, care au fost aduse aici după prima explozie, două se află în continuare la Terapie Intensivă. În prezent, 11 persoane sunt internate la Spitalul de Arşi din Capitală.

Cele patru persoane internate la Spitalul de Urgenţe Floreasca au suferit intervenţii chirurgicale, dar se află în acest moment într-o stare stabilă. 

Clubul Euphobia din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, a fost zguduit, sâmbătă noaptea, de o puternică explozie, cauzată de o acumulare de gaze. Clubul funcţiona în subsolul clădirii din apropierea Primăriei. Deflagraţia s-a declanşat în toaleta clubului, din cauza unor ţigări aprinse de câţiva tineri. Explozia a făcut şapte victime, dintre care şase - tinere cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani - au fost transportate, cu o aeronavă militară, la Spitalul de Arşi din Bucureşti şi duse direct în sala de operaţie. Fetele au suferit arsuri pe aproximativ 50% din suprafaţa corpului, cele mai grave fiind la nivelul feţelor şi al mâinilor.

La mai puţin de 10 ore de la producerea primei explozii, într-un spaţiu din aceeaşi clădire, s-a produs şi o a doua deflagraţie, de această dată numărul victimelor fiind mai mare: 10 persoane, printre care şi Vlad Comăneci, directorul Berg Sistem Gaz, compania care a efectuat lucrările de racordare la gaz în zonă, comisarul şef Dinu Suciu, adjunctul şefului Poliţiei Municipiului Sighetu Marmaţiei, Doru Şteţca, patronul clubului, dar şi Dacian Marina, adjunctul Detaşamentului de Pompieri Sighetu Marmaţiei, şi Gheorghe Sas - notarul care deţinea un spaţiu în clădirea în care au avut loc cele două explozii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite