Tribunalul Bucureşti a acordat 2 milioane de lei daune morale unui poliţist arestat pe nedrept

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Ionel Şerban, poliţist la secţia 10 din Capitală, care a fost acuzat de trafic de influenţă şi ţinut 500 de zile în arest preventiv, a fost achitat şi a obţinut de la magistraţii Tribunalului Bucureşti daune morale de 2.000.000 de lei.

Cristian Ionel Şerban a fost arestat pentru 30 de zile de un procuror militar la 30 ianuarie 2002 (dată la care procurorii încă mai aveau dreptul de a aresta).

Acesta a fost acuzat în mod fals de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti că a primit 1.000 de dolari de la un denunţător pentru a interveni pe lângă procurori în vederea obţinerii unei soluţii favorabile în dosarul în care acesta din urmă era învinuit.

Condamnat în primă instanţă în 2002, la 4 ani de inchisoare pentru trafic de influenţă, cazul lui Şerban a fost de cinci ori trimis la rejudecare, pentru ca în final Curtea de Apel Bucureşti, prin sentinţa penală dată la 28 mai 2010, să-l achite pentru infracţiunea de trafic de influenţă.

Cristian Ionel Şerban a dat statul în judecată şi a obţinut plata salariilor pe cei 9 ani cât a fost suspendat şi două milioane de lei despăgubiri morale.

Potrivit luju.ro, fostul poliţist de la secţia 10 din Bucureşti s-a plâns de condiţiile grele din penitenciar, unde a stat într-o cameră de nici 8 metri pătraţi împreună cu alţi deţinuţi fumători.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite