Din lac în puţ. Prins fără carnet, un bucureştean a încercat să îl mituiască pe poliţist. A primit un refuz şi încă un dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bucureştean care avea carnetul suspendat a fost prins de poliţiştii Brigăzii Rutiere în timp ce se deplasa pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei. Pentru a scăpa de dosarul penal acesta a încercat, împreună cu prietenul care ia împrumutat maşina, să îl mituiască pe ploiţist. Acesta nu a acceptat banii şi i-a organizat un flagrant. Acum tânărul va fi judecat şi pentru dare de mită.

Un bucureştean prins la volan fără permis şi cel care îi împrumutase maşina au fost prinşi în flagrant, miercuri, încercând să dea 600 de lei unor poliţişti, pentru care aceştia să nu aplice legea, informează Poliţia Capitalei.

Potrivit sursei citate, şoferul a fost oprit de Poliţie pe o stradă din sectorul 5. Ulterior, împreună cu cel care îi împrumutase maşina, a încercat să-i convingă pe agenţi să nu-i întocmească dosar penal, oferindu-le 600 de lei.

Poliţiştii bucureşteni au sesizat Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), iar în urma acestui denunţ, în cursul zilei de miercuri, ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au organizat prinderea în flagrant a celor doi bărbaţi, în timp ce ofereau poliţiştilor suma menţionată.

Suspecţii au fost reţinuţi şi urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul, respectiv încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere.

În 10 octombrie, doi poliţişti tot de la Secţia 19 au depistat un conducător auto care, având permisul de conducere suspendat, conducea un autoturism pe o stradă din sectorul 5. Bărbatul a încercat să-i mituiască pe poliţişti cu 200 de lei pentru ca aceştia să nu aplice măsurile legale în acest caz.

Poliţiştii bucureşteni au refuzat însă primirea sumei de bani şi au sesizat DGA, bărbatul fiind ulterior prins în flagrant, reţinut şi arestat preventiv, fiind cercetat pentru dare de mită.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite