Bucureşteni, burta jos! Crosul pentru biciclişti aflat la cea de cincea ediţie are loc pe 13 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, 13 octombrie, are loc cea de a cincea ediţie a crosului de biciclete "Burta Jos". Iniţiat de deputatul Alina Gorghiu, alături de asociaţia "O Şansă pentru Viitor". Crosul este un eveniment care încurajează activitatea fizică, dar şi mersul pe bicicletă ca un mijloc alternativ de transport.

Totul a inceput în 2009, la Crosul "Burta Jos". A urmat în acelaşi an şi marşul pe biciclete. A continuat în 2010 şi 2011.

De la o alergare în jurul Parlamentului, la o ieşire cu bicicleta pe ruta Bucureşti-Mogoşoaia şi retur. Istoricul crosului se regăseşte pe blogul iniţiatoarei evenimentului - deputatul Alina Gorghiu, alături de asociaţia "O Şansă pentru Viitor".

Mai mult decât atât, organizatorii anunţă că vor exista şi cursuri de iniţiere pentru cei care nu se descurcă încă pe două roţi, dar care îşi doresc să meargă cu bicicleta.

Cinu nu ştie, învaţă

Astfel, în cadrul "Săptămânii europene a mobilităţii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6 şi cu Centrul Cultural European Sector 6, aceştia au iniţiat un program prin care vom oferi lecţii gratuite de mers pe bicicletă.

Sunt numeroase persoane (copii, tineri, dar şi adulţi) care nu ştiu, dar ar vrea să înveţe. Cine doreşte să se înscrie la aceste lecţii trebuie să trimită un e-mail la scoala@burtajos.ro cu următoarele detalii: nume, telefon, înălţime, masă(greutatea).

Prima sesiune de lecţii va avea loc în perioada 28-30 septembrie, în Parcul Crângaşi, intrarea dinspre Bulevardul Constructorilor. Programul este urmatorul: vineri, 28 septembrie între 16:30 şi 19:00, sâmbătă, 29 septembrie între orele 10:00 şi 13:00 şi duminică, 30 septembrie între orele 16:30 şi 19:00.

Apoi, în perioada 4-11 octombrie, fiecare doritor va fi programat individual pentru un curs practic de 1 ora - 1 ora şi 30 minute. Lecţiile se vor ţine în Parcul Izvor şi în Parcul Herăstrău. Bicicleta şi casca de protecţie sunt asigurate. Suportul teoretic este combinat cu cel practic.

Traseul de 30 km este accesibil pentru orice biciclist urban mai mult sau mai puţin experimentat. Viteza de deplasare va fi de circa 12-15 km/h.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite