De ce se ia ministrul Turismului de primarul Capitalei: Petrescu cunoaşte problema promovării Bucureştiului printre străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Petrescu, ministrul Turismului, îl acuză pe Sorin Oprescu, edilul şef al Capitalei, că nu-şi dă interesul în ceea ce priveşte promovarea turismului, pentru că "este unul dintre domeniile cu cele mai mari rate de creştere".

Ministrul Turismului îi reproşează lui Sorin Oprescu că nu-şi respectă caietul de sarcini privin promovarea anumitor obiective turistice din Bucureşti, cum ar fi Centrul Istoric. "Centrul Vechi al Capitalei ar putea deveni o atracţie pentru turiştii care ne vizitează dacă este reabilitat şi exploatat aşa cum trebuie",  a spus Petrescu.

"Palatul Parlamentului ar putea constitui, de asemenea, un obiectiv turistic de mare importanţă pentru Bucureşti. În acest moment, această clădire este separată de celelalte atracţii turistice. Toate obiectivele de interes pentru străini ar trebui aduse într-un punct comun", a declarat ministrul Transporturilor pentru bucuresti.adevarul.ro.

Cristian Petrescu a deţinut, din 2007 până în 2008, funcţia de director executiv al Direcţiei Dezvoltare Turism din cadrul Primăriei Capitalei.

Acesta spune că în decursul acelui an a propus mai multe idei de proiecte prin care Bucureştiul să fie privit ca o atracţie turistică de străini. Una dintre aceste idei este autobuzul supra-etajat pentru turişti, care s-a şi concretizat, însă în alt mod decât îşi dorea ministrul la acea vreme.  "Am propus acest proiect al autobuzelor pentru turişti, însă eu nu doream un parteneriat cu RATB, ci vroiam ca nişte privaţi să investească în această idee. Astfel, banii care au fost cheltuiţi pentru mijloacele de transport, intrau în bugetul primărie", a explicat ministrul Turismului.

A doua idee a fost un card turistic, prin care străinii să poată beneficia de transport şi reduceri la muzee s-au la alte obiective turistice din Capitală. "Nu s-a realizat nici acum această idee, cu toate că eu am lăsat-o în caietul de sarcini", a spus Petrescu.

Un alt proiect a fost sprijinirea turismului de evenimente. Una dintre reuşite în acest caz este organizarea finalei Cupei UEFA la Bucureşti, care trebuia să aibă loc în 2011, însă acest lucru nu s-a întâmplat din cauza lucrărilor întârziate la Arena Naţională. "Eu am mai încercat să organizez şi alte evenimente sportive în Capitală şi am trimis invitaţii federaţiilor sportive internaţionale", şi-a amintit ministrul Turismului. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite