Campanie împotriva cerşetoriei în Bucureşti, până la sfârşitul lunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub sloganul “Ajută-i cu adevărat! Spune “NU” cerşetoriei!” Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6  desfăşoară o campanie  de combatere a cerşetoriei şi exploatării copiilor şi bătrânilor prin cerşetorie pe raza sectorului 6.

Începând de astăzi, 22 mai şi până pe 30 mai 2012, lucrători ai DGASPC sector 6 însoţiţi de voluntari elevi şi persoane vârstnice din comunitate se vor afla pe rând în pieţele şi intersecţiile frecventate de cerşetori pentru a sta de vorbă cu cetăţenii şi a împărţii materiale informative referitoare la acest fenomen.

Locaţiile vizate sunt intersecţia bd.Timişoara cu bd.Braşov (Plazza România), zona Lujerului, zona Răzoare, intersecţia bd.Vasile Milea cu bd. Iuliu Maniu, zona Orizont, P-ţa Dr.Taberei, P-ţa Veteranilor, P-ţa Gorjului.

Cetăţenii care observă persoane care cerşesc pe raza sectorului 6 sunt rugaţi să sune la numărul de telefon 0731624849. O echipă va interveni de urgenţă pentru a opri exploatarea copiilor şi persoanelor neajutorate prin integrarea lor în programe sociale specifice.

Studiile arată că un cerşetor poate câştiga până la 5000 lei lunar, aceşti bani fiind de cele mai multe ori utilizaţi nu de persoana care apelează la mila cetăţenilor sau de familia  acestuia, ci de terţe persoane care coordonează reţele care practică cerşetoria.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite