Consiliere gratuită pentru bolnavii de cancer. Centrul Oncosuport intermediază întâlniri între pacienţi, medici de familie şi oncologi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele diagnosticate cu cancer pot beneficia de consiliere gratuită prin intermediul unui proiect pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială implementat de către Patronatul Medicinei Integrative.

Consilierea se face la sediul centrului "Oncosuport" din zona Băneasa, pe strada Dobrogeanu Gherea la nr.150.

"Organizăm întâlniri lunare cu medici de familie şi oncologi care au răgazul să răspundă la întrebări, pentru că, având mai multe informaţii, bolnavii vor avea un sentiment crescut de control asupra situaţiei", se arată într-un comunicat al Patronatului Medicinei Integrative (PMI), remis luni de AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în România, educaţia emoţională e aproape absentă de câţiva zeci de ani, iar PMI îşi propune să umple acest gol prin servicii de consiliere psihologică şi psihoterapie. Consilierii îi pot ajuta totodată pe oamenii bolnavi de cancer să se informeze cu privire la drepturile lor - pensii, alocaţii, indemnizaţii şi alte ajutoare de care pot beneficia din partea statului.

"Asistentul nostru social explică fiecăruia drepturile pe care le are şi paşii pe care trebuie să îi parcurgă pentru obţinerea acestor drepturi. În plus, avem ONG-uri prietene ale proiectului al căror obiectiv este să sprijine persoane aflate în situaţii dificile de viaţă spre care îi putem îndruma în funcţie de nevoile lor", informează comunicatul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite