Conacul în care s-a filmat "Enigma Otiliei", în paragină. Primăria vrea să plătească 2 milioane de lei pentru a salva clădirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei vrea să aloce 2 milioane de lei pentru exproprierea unui conac de pe Şoseau Kiseleff 35-37, potrivit proiectului de buget pe 2012 care va fi discutat astăzi de consilierii generali. Casa este monument istoric şi este lăsată de către proprietari în paragină.

Clădirea se află în prag de colaps, iar propietarii nu au mai investit niciun ban în consolidarea ei din 1994, de când a fost cumpărată de fostul antrenor al Stelei, Dumitru (Titi) Dimitriu şi Ilarian Puscoci.

Potrivit HotNews.ro, casa a fost vândută de către un urmaş al familiei Miclescu, iar după ce au cumpărat casa, cei doi au lăsat-o să se autodemoleze. Deoarece acest imobil este monument istoric, legea nu permite demolarea ei. Dacă, însă, imobilul ar dispărea „pe cale naturală”, proprietarii ar avea de câştigat 3.000 de metri pătraţi în cea mai scumpă zonă a Capitalei.

În perioada interbelică, în acest imobil au locuit colonelul Radu Miclescu şi soţia sa, Elsa Florescu. În 1948, deoarece bătrânul colonel nu şi-a mai putut plăti impozitul, imobilul a fost confiscat de regimul comunist şi trecut in proprietatea ICRAL Herăstrău. ICRAL-ul a închiriat-o Uniunii Artiştilor Plastici, iar aici s-a instalat pictorul Ştefan Szonyi cu familia sa. Fica pictorului, Julieta Szonyi, a jucat rolul Otiliei în cunoscutul film „Enigma Otiliei", o parte dintre filmari realizându-se chiar în această casă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite