O clădire office inteligentă şi prietenoasă cu mediul va apărea la intersecţia Căii Grivitei cu Buzesti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă clădire office cu înălţimea de 15 etaje va apărea la intersecţia Căii Griviţei cu str. Buzeşti. Turnul va fi amplasat lângă cinematograful Feroviar, demolat pentru lucrările de lărgire a străzii Buzeşti. Cinematograful urmează să fie reconstruit pe acelaşi teren, mai în spate.

Ansamblul de birouri va fi compus din două clădiri, una turn, de 15 etaje şi un imobil de 6 etaje. Cele două clădiri vor avea suprafaţa de 28.000 mp şi va avea o parcare cu 329 locuri, 275 în subteran şi 44 la suprafaţă. Potrivit dezvoltatorilor, investitia totală în acest proiect ajunge la 66 milioane de euro.

"Printre caracteristicile unice ale clădirii se numără faţada inteligentă, care îi conferă clădirii vizibilitate excelentă chiar şi după lăsarea întunericului. Faţada de Est a turnului va fi compusă din elemente suprapuse, uşor iluminate şi acoperite de o coroană puternic luminată. În plus, clădirea va fi dotată cu un sistem inovator de jaluzele externe, pentru a permite proiecţii pe faţadă, o reiterare a celebrei săli de cinema aflate în trecut pe situl vecin.

De asemenea, proiectul vizează obţinerea calificativului “Excelent” în cadrul procesului de certificare verde, conform normelor de sustenabilitate BREEAM", se arată în comunicatul companiei dezvoltatoare.

“Prin localizare, tehnologia avansată şi design-ul avangardist, proiectul va reprezenta o nouă clădire emblematică pentru locuitorii oraşului Bucureşti”, a declarat Friedrich Wachernig, membru al Consiliului de Administratie al S IMMO AG, dezvoltatorul  austriac al clădirii. Ansamblul este proiectat de biroul Chapman Taylor.

Conform jurnaliştilor de la HotNews, acest proiect a fost aprobat de Primăria Capitalei şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în 2010, printr-un Plan Urbanistic Zonal.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite