Au crescut chiriile apartamentelor în Bucureşti. Vezi cât dai în plus!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa imobiliară a înregistrat  în ultimii cinci ani variaţii de creşteri semnificative ale preţurilor chiriilor, mai ales pentru apartamentele cu trei şi patru camere.

Potrivit raportului lunar realizat de anunţuriparticulari.ro, prima lună a anului 2012 a marcat o creştere a chiriilor la apartamentele cu trei şi patru camere din Bucureşti.

Pe de altă parte, garsonierele şi apartamentele de două camere au înregistrat o uşoară scădere, însă este una infimă, comparativ cu fluctuaţiile din 2010.

image

CLICK pe tabel pentru a-l vedea mărit!

Creşteri şi scăderi insesizabile

Astfel, conform raportului, preţul mediu pentru închirierea unei garsoniere a fost în luna ianuarie de aproximativ 228 de euro pe lună, cu 3% mai puţin faţă de perioada similară din 2011 şi cu 13% mai puţin decât la începutul lui 2010.


CLICK pe imagine pentru a vedea graficul la dimensiunea originală!


De asemenea, şi pentru apartamentele de două camere diferenţa de preţ înregistrată în acest an, faţă de 2011, ajungând în prezent de la o chirie de 323 de euro, la 326 de euro lunar. Însă şi în acest caz, anul 2010 a reprezentat o perioadă de vârf pentru aceste unităţi imobiliare, în 2012 înregistrându-se o scădere de 13%, faţă de perioada similară de acum doi ani. 

Chirii mai scumpe pentru apartamentele mari

Începutul anului a marcat şi creşteri pe piaţa imobiliară din Bucureşti. Chirile apartamentelor cu trei şi patru camere au crescut în prima lună din 2012, după trei ani consecutivi de scăderi.

Astfel, poprietarul unui apartament cu trei camere, va plăti lunar 469 de euro, cu 2% mai mult decât în ianuarie 2011.

Creşterea este mai mare însă, pentru locuinţele cu patru camere. În prezent, chiria pentru o astfel de unitate imobiliară costă 655 de euro pe lună, cu 6% mai mul faţă de începutul anului trecut.

Oferte fără număr, în Capitală

În legătură cu numărul locuinţelor scoase pe piaţă spre închiriere, în ianuarie s-au înregistrat 800 de oferte pentru apartamentele cu două camere, 678 de garsoniere, 354 de apartamente cu trei camere şi 91 de apartamente cu patru camere.

image
image

CLICK pe imagine pentru a vedea graficul mărit!

Site-ul anunturiparticulari.ro se ocupă cu monitorizarea tuturor anunţurilor imobiliare publicate de persoanele particulare în presa scrisă şi pe internet. Statistica are la bază ofertele imobiliare din Bucureşti, publicate de persoanele particulare în toată presa scrisă şi pe internet, iar preţul mediu este obţinut pe baza preţurilor solicitate iniţial de proprietari.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite