În Centrul Vechi se joacă banii ca-n Las Vegas: un irlandez bagă 22.000 de euro, lunar, într-un local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Vechi al Bucureştiului a atras în ultimii doi ani investiţii de zeci de milioane de euro, devenind unul dintre principalele poluri ale tranzacţiilor imobiliare.

Unii cedează în faţa costzurilor enorme, alţii profită de boom-ul din zonă şi se gândesc să se extindă iar alţi investitori sunt nerăbdători să intre în zona care, încet-încet, a devenit punctul zero al distracţiei din Capitală.

Avantajele celor care îşi încep o afacere aici sunt neuunărate. De la aerul boem al străduţelor vechi, la vadul excepţional ce se transformă într-un adevărat exod în weekend, e foarte puţin probabil ca un restaurant sau o cafenea în această zonă să nu aducă profit. Pentru inceput, anteprenorii închiriază spaţiile, dar odată ce afacerile devin prospere, mulţi se gândesc să le cumpere. Zona este plină de anunţuri, iar experţii imobiliari o consideră, una dintre cele mai scumpe dar şi profitabile din ţară.

Cum nimeni nu renunţă la spaţiile din această zonă fără să ajungă la profit, multe contracte de cedare a spaţiului au valori de două până la cinci ori mai mari decât investiţia iniţială în spaţiu, pentru că în Centrul Vechi “nimeni nu merge în pierdere”, după cum spun proprietarii puburilor din zona Lipscani.

Noel este un irlandez care a simţit potentialul acestei zone încă de acum un an şi jumătate când şi-a deschis un restaurant pe Lipscani. A investit peste 1 milion de euro într-o ruină de 1.100 mp, iar acum se poate lăuda cu un unul dintre cele mai vestitre "irish pub-uri” din România . Cu toate că plăteşte o chirie lunară de 22.000 de euro, afacerea îi merge bine, şi de aceea se gândeşte să devină proprietar şi să se extindă.

Avand în vedere starea clădirii de care e interesat, Noel e dispus saă plătească 3.500 de euro/mp pentru un spaţiu de cel putin 400 mp. Adică e dispus să platească până la 1,5 milioane de euro. Până acum, ofertele primite de irlandez au fost de cel puţin două ori mai mari, conform PRO TV.

Pe de altă parte, Mike, un iordanian stabilit în România, nu vrea să rişte ca proprietar şi preferă să ramână chiriaş. A ales un spaţiu de 230 mp, pe strada Covaci. După ce a investit 200.000 de euro, săptămâna trecută şi-a deschis un restaurant, iar acum vrea să se extindă şi în clădirea de vis-à-vis.

În Centru Vechi, nimeni nu merge pe minus

"Este cea mai hot zona comercială din România. Există cerere mare de cumpărare însa nu prea mai e ofertă. Depinde de situaţia juridică, de situaţia clădirii, dacă are vad numai pe o parte", a declarat Raluca V. pentru PRO TV.

Chiar dacă este cea mai fierbinte zonă, anaşiştii imobiliari spun că nu este şi cea mai scumpă. Conform experţilor imobiliari, Piaţa Romană, Piaţa Unirii sau Calea Victoriei, întrec zona veche din centru când vine vorba de pretul de cumparareal unui imobil. Preţurile pentru aceste zone pot ajunge şi la 7.000 de euro pe metro pătrat în timp ce în centrul istoric nimic nu depaseste 5000 de euro. La inchiriere situaţia e similară. Dacă în Piaţa Romană sau în Piaţa Unirii metrul pătrat se inchiriază cu 80 de euro, iar în Centrul Vechi nimeni nu cere mai mult de 60 de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite