FOTO Capitala a prins viață: Căldura din ultimele zile i-a surprins pe bucureşteni, care au invadat parcurile şi terasele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest sfârşit de martie are temperaturi de vară ce ating 20 de grade Celsius, iar soarele puternic a scos lumea din case. Nici propietarii afacerilor de sezon cald nu au ezitat să se bucure de privilegiile aduse de vremea bună. Astfel, buticurile din parcuri înregistrează vânzări record, iar terasele din Centrul istoric au fost luate cu asalt de tineri şi de turişti deopotrivă.

Gogoşeria din Parcul Cişmigiu este de departe favorita copiilor, mirosul puternic al produselor proaspete cuprinzând zona verde din Centrul Capitalei. Nici părinţii nu se dau la o parte de la o gogoaşă asezonată cu topping de frişcă şi fructe de pădure. „Au început oamenii să vină, ce-i drept, iar în weekend a fost nebunie”, ne-a explicat ieri vânzătorul de la căbănuţa cu dulciuri.

Buticurile cu sucuri naturale sunt în vârful preferinţelor bucureştenilor ieşiţi la plimbare. Portocalele proaspete şi merele verzi stau atârnate la tejghea în timp ce oamenii fac cozi pentru a lua un pahar cu suc „100% natural”. „A început să se aglomereze, în weekend a fost prăpăd. S-au triplat vânzările”, ne-a spus entuziasmată şi „vânzătoarea de sănătate” din Cişmigiu.

Nu mai e timp pentru aprobarea teraselor


Centrul istoric parcă a înviat după iarna grea: soare puternic, terase aglomerate, beri reci şi cafele calde, tineri mulţi şi voie bună. Propietarii nu se plâng, venirea căldurii a fost un aspect imprevizibil, dar de care vor să profite. „Încă nu avem aprobare să scoatem mesele, dar vânzările deja au început să crească. Oamenii nu mai stau în casă”, a spus unul din ospătarii de la un pub din Centrul istoric.

CLICK pe poze pentru fotogalerie cu schimbarea la faţă a bucureştenilor!

image

Alţii sunt mai mândri de afacerile lor şi nu cred vremea ar schimba ceva „au mai crescut încasările, nu pot să zic că nu, dar noi avem mereu vânzări”, a glumit şi vânzătorul de la buticul ambulant de pe Lipscani.

Pe străzile din centrul oraşului atmosfera e ca de început de vară: oameni de toate vârstele se bucură de vremea bună la plimbări de promenadă. Cerul senin şi cele peste 20 de grade i-au făcut pe cei mai mulţi să-şi uite grijile, iar celor mai mulţi le-a adus un zâmbet pe buze.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite