Amator de chilipiruri? Cât costă cele mai ieftine apartamente din Capitală şi unde sunt ele localizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În condiţiile actuale, în care efectele puternice ale crizei sunt resimţite pe piaţa imobiliară din Capitală este momentul perfect pentru amatorii de chilipiruri care îşi caută o locuinţă. Un studiu imobiliar arată că un apartament de trei camere poate fi achiziţionat cu 34.000 de euro.

Criza din domeniul imobiliar a ieftinit considerabil preţurile locuinţelor din Bucureşti astfel că piaţa pare să ofere acum cele mai multe variante atât în clădiri vechi, cât şi în construcţii noi.

O analiză a imobiliare.net arată că pentru o locuinţă confort 1 din oraş, preţurile solicitate pornesc şi de la 34.000 euro pentru un apartament cu două camere.

Dezavantajul zonelor unde apartamentele sunt ieftine rămâne însă distanţa de centru, iar la apartamentele vechi necesitatea efectuării unor îmbunătăţiri.

Berceniul şi Rahova, cele mai ieftine cartiere

Cei interesaţi de locuinţe aflate la vânzare la preţuri avantajoase, sub media pieţei, le pot găsi „la ofertă" mai ales în cartierele din sectoarele 4, 5 şi 6. În ceea ce priveşte amplasarea, Berceniul şi Rahova pun la dispoziţia pieţei imobiliare cele mai multe unităţi la preţ redus.

Astfel, un apartament cu trei camere, confort 1, decomandat, situat în Rahova la parter într-un bloc de tip mixt cu trei etaje, construit în anul 1970, are suprafata de 72 metri pătraţi şi este scos la vânzare la 34.000 euro. Cel mai mic preţ solicitat pentru o garsonieră confort 1, decomandată este de 21.000 euro, locuinţa de 35 metri pătraţi aflându-se într-un bloc construit în anul 1987 din zona Berceni.

În cazul apartamentului de două camere, o altă unitate scoasă pe piaţă „la ofertă” se află în Calea 13 Septembrie la preţul de 24.000 euro. Este vorba despre un apartament confort 1, semidecomandat, înntr-un imobil de tip vilă din anul 1940, cu un etaj, situat la parter. Locuinţa are o suprafaţă de 50 metri pătraţi, a fost renovată recent, având gresie, faianţă, parchet şi tâmplărie din termopan.

Cu 22.000 euro, cei interesaţi pot achiziţiona un apartament de două camere în Rahova, având suprafaţa de 30 metri pătraţi. Ca îmbunătăţiri, proprietarul menţionează uşa metalică de intrare, dotarea apartamentului cu tâmplarie PVC şi cu centrală proprie.

Apartament de treci camere la 15.000 de euro

Există şi oferte de apartamente de trei camere tot la preţul de 15.000 euro. Este cazul unui apartament din Drumul Taberei, cu o suprafaţă de 76 metri pătraţi. Locuinţa se află la etajul 9/9 într-un imobil mixt aflat aproape de metrou, proprietarul oferind la vânzare şi mobila.

Pentru un apartament de 3 camere de 64 metri pătraţi, un cumpărător plăteşte în Rahova 29.000 euro, unitatea fiind situată la etajul 1 din 4 tot într-un imobil mixt.

Cartierul Rahova, campion la preţuri mici

Potrvit, imobiliare.net, Cartierul Rahova din Sectorul 5 pare să domine sectorul chilipirurilor imobiliare în cazul apartamentelor de 4 camere, cele mai multe oferte fiind amplasate în acest cartier.

Cel mai mic preţ la care este listată o unitate de 4 camere este 44.000 euro, cumpărătorul primind în schimb o locuinţă confort 1, de 80 metri pătraţi, cu multiple îmbunatăţiri, două grupuri sanitare şi repartitoare de căldură. Apartamentul se află într-un imobil construit în anul 1985, bine conectat la mijloacele de transport în comun.

Iar pentru 4.000 euro în plus, o persoană poate achiziţiona tot un apartament de 4 camere de 84 metri pătraţi, aflat în Berceni, la ultimul etaj, într-un imobil cu 4 niveluri, construit în anul 1972. Unitatea beneficiază în plus de vedere dublă, termopane şi aer condiţionat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite