Caz social cu parfum de scandal: doi edili își fac campanie electorală pe cârca unei familii sărace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru premianţi care locuiau într-o baracă au ajuns motiv de ceartă între primarul sectorului 6 şi viitorul candidat la fotoliu de edil. O familie săracă din Giuleşti a ajuns motiv de dispută între Cristian Poteraş, edilul sectorului 6, şi Ştefan Florescu, un om de afaceri care şi-a propus să obţină această funcţie la viitoarele alegeri.

Povestea familiei Manea, formată dintr-o femeie şi patru copii cu rezultate foarte bune la învăţătură, a fost publicată de ziarul „Adevărul“în toamna anului trecut. Primul care s-a arătat interesat să-i ajute a fost omul de afaceri Ştefan Florescu. Acesta este preşedintele fundaţiei cu acelaşi nume şi angajat la Primăria Sectorului 4. Le-a promis o casă cu trei camere, în care ar fi trebuit să aibă condiţii de trei stele.

Angajamentul nu s-a mai concretizat, iar adevăratul ajutor a venit din partea rectorului Universităţii Politehnica din Bucureşti, Ecaterina Andronescu, cea care le-a pus la dispoziţie un apartament în cadrul căminului studenţesc. Aici, familia Manea locuieşte de trei luni şi este pe punctual de a se muta din nou.

„M-a sunat domnul primar de la sectorul 6, Poteraş, şi m-a întrebat dacă vreau să mă mut într-o garsonieră, sau mai aştept până în mai să primesc un apartament cu două camere. I-am zis că nu dau vrabia din mână pe cioara de pe gard“, ne-a declarat Victoria Manea, mama celor patru băieţi premianţi.

Acuzaţii de favoritism

La scurt timp, primarul Cristian Poteraş a făcut precizarea că gestul său vine ca să „repare“ greşeala făcută de contracandidatul său la alegerile locale de anul acesta. „Anul trecut, doamnei Manea a fost păcălită de domnul Ştefan Florescu, preşedintele unei fundaţii, care a anunţat cu surle şi trâmbiţe că le va oferi o casă în Militari. Practic, promisiunea a fost doar în faţa televiziunilor, neconcretizându-se niciodată“.

La scurt timp a avenit şi răspunsul omului de afaceri Ştefan Florescu, care l-a atacat şi mai dur pe edilulu sectorului 6. „Poteraş a ignorat cazul Manea încă de la începutul primului său mandat, deşi, ar fi avut posibilitatea să o ajute pentru că, prin 2005, a repartizat cu generozitate locuinţe în cadrul cartierului <<Brâncuşi>>, doar că a dat case numai apropiaţilor săi, partenerilor de afaceri sau acoliţilor politici“, susţine Florescu.

Cei care au avut de câştigat însă între războiul dintre Poteraş şi Florescu sunt cei patru copii care au avut ambiţia să-şi continue studiile indiferent de acoperişul pe  care l-au avut deasupra capului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite