Minunile nu mai ţin trei zile: cărţile de la metrou, legate cu lanţuri, au dispărut în doar două zile de la implementarea proiectului cultural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania culturală prin care o librărie online a pus la dispoziţia călătorilor de la metrou 20 de titluri spre lectrurare în timpul călătoriei a avut un succes fulminant. Bucureştenii s-au bucurat atât de mult de apariţia cărţilor legate cu lanţuri la capătul fiecărui rănd de scaune încât unii dintre ei au decis să le ia acasă.

Astfel, mini-biblioteca pusă la dispoziţia călătorilor a fost furată în mai puţin de două zile de la implementarea proiectului cultural, deşi erau legate cu lanţuri.

Deloc surprinşi de furtul cărţilor, iniţiatorii proiectului se încăpăţânează să continue campania culturală.

" Dacă i s-a părut interesantă cartea şi şi-a dorit să lectureze cât mai mult din ea, motiv pentru care a luat-o, să nu spun a furat-o, e ok şi s-o citească mulţumit în continuare", a spus Sorin Lucaci, coordonatorului proiectului.

Citeşte şi Cărţi gratuite la metrou. O librărie online pune la dispoziţie 20 de titluri de răsfoit în timpul călătoriei

Potrivit unor studii referitoare la setea de cultură a românilor, datele relevă faptul că doar 42% dintre români mai citesc o carte pe an. În ceea ce priveşte investiţia românilor în cărţi, media este de doar cinci euro pe an. Totodată, studiul mai arată că piaţa de carte este în continuă scădere de 5 ani, cele mai bine vândute cărţi fiind volumele pentru copii şi romanele de dragoste.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite