Caravana Metropolis se întoarce în Capitală: filme în aer liber proiectate pe un ecran de 120 de metri pătraţi. Unde poţi vedea filmele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După succesul de ultima dată, când şase filme au rulat în Piaţa Sfântul Anton din Centrul Vechi, caravana se întoarce. Filmele vor fi proiectate pe cel mai mare ecran gonflabil din România.

Caravana Metropolis se întoarce în Bucureşti săptămâna viitoare, primul film fiind proiectat pe 14 august. De adat această cinematograful în aer liber se este organizat în Parcul Al. I. Cuza (fost IOR), Insula Pensionarilor. Vezi aici programul integral!

Potrivit organizatorilor, caravane cinematografice mobile există şi au succes în ţări precum Statele Unite, Australia, Ţările Arabe, Japonia, Brazilia sau Marea Britanie, încă de la începutul secolului trecut.

În România, sfârşitul perioadei comuniste a însemnat totodată şi dipariţia treptată a cinematografelor în aer liber şi a grădinilor de vară. Există, de asemenea, un număr mare de oraşe unde nu există cinematografe sau oraşe în care acestea există, dar nu sunt reabilitate. În acest context, în ultimii ani, numărul cinematografelor funcţionale a scăzut, însă numarul spectatorilor s-a dublat.

Prin evenimentul "Cinema în aer liber", Asociaţia Culturală Metropolis propune spectatorilor o alternativă la cinematograful clasic, accesibilă tuturor. Reprezentanţii susţin că evenimentul are ca obiectiv atragerea atenţiei publicului larg asupra celei de-a şaptea arte, savurate de această dată într-un mediu diferit.

Filmele selectate sunt producţii internaţionale şi româneşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite