Temperaturile tropicale se întorc: un nou cod galben de caniculă a fost emis de ANM. Vezi prognoza până vineri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis o nouă avertizare de caniculă. Codul galben este pentru Bucureşti şi alte 20 de judeţe din estul şi sudul ţării, şi este valabil de miercuri până vineri, când se vor înregistra temperaturi de 35-38 de grade, putand ajunge şi la 39 de grade în Bărăgan şi Lunca Dunării.

Potrivit avertizarii transmise de Administraţtia Naţională de Meteorologie, miercuri, joi şi vineri valul de căldură va persista în Muntenia, Dobrogea, sudul şi estul Moldovei şi în cea mai mare parte a Olteniei.

În această perioadă, indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Avertizarea cod galben de caniculă a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş şi Vâlcea.

Sud-estul României, sub soare dogoritor

Temperaturi de 35-36 de grade vor fi, de asemenea, local şi în Transilvania. În regiunile vestice şi sud-vestice, temporar, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi izolat cantitaţile de apă vor depaşi 25 - 30 de litri pe metru pătrat.

Meteorologii au precizat că, la sfârşitul săptămânii, canicula va persista în cea mai mare parte a zonelor de câmpie şi podiş.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite