Media te "califică" şi pentru cămin. Vezi cât au plătit studenţii anul trecut!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru studenţii din provincie care vor să urmeze cursurile unei facultăţi din Bucureşti, toate universităţile oferă soluţii de cazare în campusuri. Locurile din cămine sunt repartizate fiecărei facultăţi în funcţie de ponderea studenţilor care au intrat pe locurile bugetate.

„Admiterea" în cămin se face în funcţie de media obţinută la intrarea în facultate dacă este vorba despre studenţii din primul an sau de media ultimului an de şcoală dacă este vorba despre studenţii din anii mai mari.

Pe lângă media ultimului an sau a admiterii mai contează etnia, statutul social, posibilităţile materiale ale familiei sau rezultatele extra-şcolare. Conform metodologiei în vigoare, numărul exact de locuri, cât şi taxa de închiriere a unei camere pentru anul universitar 2012-2013 vor fi stabilite în luna septembrie, după sesiunea de admitere din toamnă.

60% din locuri pentru anul I

Pentru studenţii admişi în anul I de licenţă şi masterat în sesiunea iulie-septembrie, ponderea alocării de camere este de  60% din locurile disponibile, restul locurilor fiind distribuite celor din anii superiori sau de la masterat.

Universitatea Politehnică dispune de două campusuri, cel din Regie şi cel de la Leu, cu o capacitate totală de 13.000 locuri. Anul trecut studenţii acestei universităţi au plătit între 120 şi 240 de lei pentru un loc de cazare.

Universitatea Bucureşti are aproximativ 5.400 de locuri în cămine. Anul trecut, preţul unui loc varia între 80 şi 380 de lei, în funcţie de dotările camerelor şi căminul ales.  

Capacitatea campusului de la Academia de Studii Economice este de  aproximativ 6.000 de studenţi. Preţurile au fost anul trecut între 80 şi 349 de lei pe lună. La Medicină un loc costa anul trecut între 100 şi 140 de lei pe lună. 

Pentru a putea beneficia de serviciile căminelor studenţeşti, formalităţile sunt relativ simple. Studenţii trebuie doar să facă dovada că urmează cursurile sau că au fost acceptaţi la una dintre facultăţile universităţii respective şi să completeze o cerere de cazare la recepţia căminului ales.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite