Şeful Camerei de Comerţ Bucureşti, reţinut pentru că le cerea angajaţilor taxă de protecţie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Dimitriu este acuzat, spun procurorii DNA, că îi obliga pe mai mulţi funcţionari ai Camerei de Comerţ Bucureşti implicaţi în derularea unor proiecte cu fonduri europene, să îi plătească taxe de protecţie din salariile încasate de aceştia.

Sorin Dimitriu, fostul şef al Fondului Propietăţii de Stat (FPS) şi actual preşedinte al Camerei de Comerţ a Municipiului Bucureşti, a fost reţinut de către procurorii DNA. Potrivit acestora, Dimitriu ameninţa opt angajaţi ai Camerei de Comerţ Bucureşti cum că îi concediează dacă nu plătesc o sumă de bani, parte din salariul acestora, cuprinsă între 30% şi 70%, dar şi să semneze lunar un contract de sponsorizare prin care să se justifice banii. 

O dată cu acesta au fost reţinuţi alţi doi angajaţi, respectiv Dan-Gabriel Mihuţ, director general al Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti (CCIB), şi Gabriela Dumitriu, consilier al preşedintelui CCIB, care au fost complicii lui Dimitriu.

Până în prezent s-a stabilit că sumele reţinute nejustificat totalizează peste 300.000 lei. Mai mult, aceştia au şi procedat aşa cum au ameninţat, în cazul a trei angajaţi, pe care i-a concediat pentru că, la sfârşitul lunii, au cerut plata integrală a salarilor.

"Celor trei inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 2 aprilie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore", se arată în comunicatul remis de către procurorii DNA.

Sorin Dimitriu şi Gabriela Mihuţ sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, de comiterea a opt infracţiuni de şantaj în formă continuată şi trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Gabriela Dumitriu este acuzată de procurori de constituirea unui grup infracţional organizat şi opt infracţiuni de şantaj în formă continuată.

Cei trei inculpaţi au fost prezentaţi azi, 3 aprilie 2012, Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite