La sfârşit de mandat, Piedone are nostalgii de cowboy cu câinii vagabonzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Popescu Piedone mărturiseşte celor aproape 7.000 de fani de pe facebook, adunaţi pe contul său în vârstă de doar 16 zile, că nu s-a spălat pe mâini de problema câinilor vagabonzi, deşi Primăria Sectorului 4 nu are atribuţii în soluţionarea ei, ci Primăria Generală.

Precizarea pe care primarul a publicat-o în reţeaua de socializare, în urma sesizărilor, este că a cerut, în tot timpul mandatului său, împuternicirea fiecărui sector pentru a rezolva problema câinilor vagabonzi.

„Practic, legea mă împiedică să fac ceea am vrut să fac încă de la începutul mandatului: să cumpăr o maşină, o armă cu tranchilizante şi câteva lasouri, să angajez câţiva oameni şi să încerc să rezolv problema singur, în sectorul nostru.”, a postat azi Piedone.

Sesizările cu privire la problemele create de câinii străzii din sectorul 4 sunt transmise către Administraţia pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (A.S.C.S.) din cadrul Primăriei Generale, conform asigurărilor transmise pe facebook de primar.

Procedura curentă de prindere a câinilor fără stăpân, practicată de A.S.C.S., presupune captura patrupezilor printr-un tratament adecvat, nu brutal, de către personalul angajat, instruit şi vaccinat antirabic, în echipe de câte doi. În afară de crosele din aluminiu cu buclă glisantă la capăt, pentru prinderea câinilor agresivi „se utilizează puşca cu tranchilizant pe bază de gaz carbonic comprimat pentru propulsarea unor seringi pe cale intramusculară, substanţa utilizată fiind hidroclorura de ketamină şi xylazina”, conform ordonanţei emise în acest sens.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite