Lumânarea oficială aprinsă de Paşte anul acesta va fi şi pentru Catedrala Mântuirii Neamului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candela Oficială de Înviere, recomandată de Biserica Ortodoxă Română şi binecuvântată de Preafericitul Părinte Daniel, este produsă de Fabrica de lumânări „Făclia Sfinţilor Români” a Arhiepiscopiei Bucureştilor. Cu noul model de candelă putem, anul acesta, să nu le cumpărăm din supermarket pe cele improprii cultului creştin ortodox şi să facem, simultan, o donaţie pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

Noul model de candelă  a fost conceput şi lansat, conform Patriarhiei Române, „ca răspuns la nevoile credincioşilor ortodocşi, care erau nevoiţi să cumpere, din supermarket-uri sau pieţe, candele de diferite forme şi culori, improprii cultului creştin ortodox”.  BOR doreşte, de asemenea, prin introducerea lumânării oficiale, ca iconiţele ortodoxe de pe candele din magazine nespecializate să nu fie profanate accidental, prin aruncare, după folosire.

Candela pascală oficială este de mărime medie, suportul de plastic are culoare galbenă, asemănătoare mierii de albine, şi este fabricată dintr-un amestec de parafină şi ulei de palmier. Pe lângă intrucţiunile de folosire, pe eticheta ataşată suportului de lumină sfântă este şi imaginea Catedralei Mântuirii Neamului. Credincioşii vor şti astfel că aduc o contribuţie la construirea Catedralei, căreia îi sunt destinate o parte din veniturile strânse din vânzarea lumânărilor.

Candela costă 7 lei şi şi are o durată de ardere de aproximativ 60 de ore. Modelul mic, introdus anul trecut la preţul de 3 lei, arde până la 16 ore.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite