FABULOS Românii dau un sfert din venituri pe întreținerea mașinii, în timp ce britanicii, numai 5%. Salariile lor sunt de peste 5 ori mai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii au cheltuieli considerabil mai mari pentru întreținerea autoturismului (combustibil și asigurare), în comparație cu britanicii, în condițiile în care venitul mediu anual al englezilor este de peste 5 ori mai mare.  

Mai mult de jumătate dintre şoferii britanici compară mai întâi preţurile asigurărilor pe Internet, iar apoi o comandă pe cea mai convenabilă, în timp ce în România, sub 10% dintre poliţe sunt vândute online.

Mai mult, cei din Marea Britanie dau doar 5,5% din ce câştigă pe poliţe de asigurare şi benzină, potrivit rapoartelor Comisiei Europene privind preţul mediu al combustibililor şi evoluţia salariului mediu.

În Anglia, preţul mediu al poliţei CASCO este de 580 de euro pe an, iar litrul de benzină ajunge la 1,7 euro, potrivit raportului Asociaţiei Asiguratorilor Britanici. Cu toate acestea, raportat la un venit mediu net anual de peste 21.000 euro, britanicii scot din buzunar doar 5,5% din salariu pentru a acoperi cheltuielile cu maşina.

În țara noastră situația stă mult mai prost.  Cu un venit mediu net de 4.000 de euro pe an, costurile cu autoturismul reprezintă aproape un sfert din cât câştigă un român obişnuit, potrivit informaţiilor publicate în cel mai recent raport al Comisiei Europene.

În România, prețul mediu al asigurării CASCO este de 500 euro pe an, în timp ce un litru de benzină costă 1,3 euro. Astfel, cheltuielile cu asigurările auto şi combustibilul le scot românilor din buzunar, în medie, 24% din salariu.

„Cheltuielile cu maşina au un impact mult mai mare asupra românilor decât asupra altor europeni, dacă ne uităm la costuri şi la venituri‟, a spus Valentin Radu, director de marketing şi comunicare Pintilie Broker de Asigurare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite