Sportivele Andreea Răducan şi Otilia Bădescu au participat la Maratonul Internațional București

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostele sportive Andreea Răducan şi Otilia Bădescu au participat la cursa populară Gillette din cadrul Maratonului Internaţional Bucureşti, competiţie ce s-a desfăşurat, duminică, în centrul Capitalei.

"Eu tot spun că nu îmi place să alerg, că poate data viitoare nu mă mai invită nimeni la maraton. Dar azi am zis ca măcar 3,5 kilometri să alerg. Sper să nu fac febră musculară mâine ca să pot merge la birou", a declarat Răducan.

Întrebată dacă este mai grea alergarea decât un exerciţiu la bârnă, ea a răspuns: "Nu e vorba că alergarea e mai grea decât bârna. Când eram gimnastă pentru noi alergarea era o pedeapsă, atunci când aveam kilograme în plus sau când antrenamentele nu mergeau foarte bine".

Răducan a menţionat că nu a alergat ca să câştige, ci "pentru distracţie". "A fost plăcut, am primit medalii pentru participare. Când eram gimnastă nu era suficient să participăm, trebuia să urcăm şi pe podium", a mai spus fosta gimnastă.

Otilia Bădescu, care a încheiat cursa populară înaintea Andreei Răducan, a declarat că i-a făcut plăcere să alerge cu fosta gimnastă: "Am terminat cursa în 20 de minute şi pot să fiu mulţumită. Mi-a făcut plăcere să alerg cu Andreea, dar nu am concurat împotriva ei. Eu mă antrenez, aşa că e scuzabil dacă Andreea a rămas de data asta în urma mea", a adăugat fosta jucătoare de tenis de masă.

Kenyanul Felix Kangogo a câştigat cea de-a cincea ediţie a Maratonului Internaţional Bucureşti, competiţie ce s-a desfăşurat duminică, în Capitală. La feminin, pe primul loc s-a clasat sportiva etiopiană Almaz Nagede Fekade.

La competiţia ce a inclus cursa individuală de maraton, cea de ştafetă, semimaraton, cursa scaunelor cu rotile, cursa populară şi cursa copiilor au participat aproximativ 7.000 de alergători din 40 de ţări. Dintre aceştia, aproximativ 1.000 au concurat la la individual la maraton şi circa 2.000 la cursa populară. Sponsorul cursei populare, Gillette, a premiat duminică şi o femeie în vârstă de 80 de ani care a terminat această probă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite